Az elmúlt évben kisebb mennyiségben, idén azonban már bátrabban főztem ribizliszörpöt. Annyira, hogy 10 liter lett belőle, ami azonban tutira az utolsó cseppig el fog fogyni. :)
Gyönyörű a színe és isteni az íze, egy kicsiny napfényes nyár minden korty belőle.
A receptet már egyszer bepötyögtem itt, de most újra bemásolom ide. Vigyétek és készítsétek! :)
Hozzávalók:
Egy nagy vajling ribizli
Tiszta víz
Cukor
Szaliciles forró vízzel átmosott üvegek
Celofán
A nagy vajling ribizlit átmostam majd gumikesztyűs kézzel jól összenyomkodtam. Az így kapott gyümölcspépet a térfogatával megegyező mennyiségű vízzel felöntöttem, egy napot így hagytam állni.
Másnap egy tiszta anyagon átszűrtem a gyümölcsöt. Lemértem a kapott lé mennyiségét, literenként 80dkg cukrot adtam hozzá.
A cukros keveréket felforraltam és fél óráig főztem kis lángon. Ezután tiszta, forró, szaliciles vízzel átöblített üvegekbe öntöttem szét, celofánt tettem a kupak alá és lezártam. Száraz dunsztban hagytam lassan kihűlni a szörpöket.
Nagyon finom lett!!! Pont annyi vízzel kell felönteni mint egy bolti szörpöt, semmivel sem kevésbé édesebb vagy finomabb! Sőt....! ;-P
7 megjegyzés:
Nagyon fincsi :)
Gyönyörű képeket készítettél róla, és nem mellesleg nagyon finom lehet :-) Szép a színe is!
Köszönöm Katik! :) Tényleg nagyon finom.... :-P
Micsoda szépséges üveged van ennek a finomságnak! Szörpöt még nem készítettem, de nagy előnyének tűnik, hogy nem kell lebogyózni a ribizlit :) köszi
Szeretem, de visszatart a ribizli szüretelése. Ezért marad a gyönyörködés a te szörpjeidben :)
Köszi, mi is nagyon szeretjük :)
Köszi csajok! :) Nem nagy ügy a szedés sem ha jó társaságban teszi az ember...az anyukájával... <3
Megjegyzés küldése