2015. február 14., szombat

Oreo keksz torta 21. Blogkótolóra

 

Egy időben nagy népszerűségnek örvendett az Oreo keksz a blogokon, sokan sokféleképpen elkészítették és tortába álmodták. Én valahogy kimaradtam ebből a hullámból, de most összejátszottak a dolgok egy próbához. :-) 

Kislányaim kaptak kekszet két kis dobozban és én meglepve fedeztem fel, jé, hát ez az a bizonyos Oreo keksz? Hmmmm...finom. 

Aztán Mártinál landolt a 21. Blogkóstoló stafétája, amely sorsolásában az Ízvarázslat blogot kaptam kóstolni. És mi volt az első amit megpillantottam a népszerű bejegyzések sávjában? Naná, hogy az Oreo keksz torta. :-)) Innen már kötelezőnek tartottam a feladatot....

Meg kell mondjam, ez volt az egyik legfinomabb torta amit valaha ettem! A mascarponés, habos alapba belepuhult kekszekkel, a holland kakaóporos piskótával valami mennyei volt!! Kicsit variáltam a recepten és egész biztosan lesz belőle ismétlés! Köszi Márti és Nelli!
 

Tripla köszöntésre szólt a torta :-)
Hozzávalók (26cm átmérőjű tortához):

Piskóta:
3 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál olaj
Fél zacskósütőpor

Krém:
20 dkg Oreo keksz
50dkg mascarpone
2 púpos evőkanál tejföl (eredetileg 2dl)
12dkg porcukor (eredetileg 25!, szerintem az rengeteg,
 hiszen a keksz és a cukrászhab is édes)
3dl cukrászhab
1 zacskó expressz zselatinfix

Díszítés:
2dl habtejszín
1 kiskanál vaníliás cukor
5dkg Oreo keksz

A piskótához a tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a liszttel elkevert kakaót, sütőport, majd az olajat. Zsírozott-lisztezett kerek formában 180 fokon 15 perc alatt készre sütöttem.

A kisült piskóta köré tortakarikát helyeztem.

A krémhez a kekszet egy nejlonzacskóban nyújtófával apróra törtem. A mascarponét habosra kevertem a cukorral, tejföllel. Belekevertem az összetört kekszet. A cukrászhabot keményre vertem, hozzáadtam a zselatinport, majd a kekszes krémhez vegyítettem. Vigyáztam, hogy gyorsan dolgozzak, de ne törjem össze a habot. A kész krémet a piskótalapra simítottam és egy napot hagytam a hűtőben összepuhulni.

A díszítéshez a tejszínt a vaníliás cukorral habbá vertem, ezzel és a kekszekkel dekoráltam a tortát.




14 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Látod-látod, jó ez az Oreo... bár én kipróbálnám pilóta keksszel is :)

teller-cake írta...

Szívemből szóltál Haboska... Egyfolytában azon morfondírozom, hogy nem lenne ez ugyan ilyen jó Pilóta keksszel? Próba-gyanús... :-))

Éva írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki és igen finom lehet! A kis ünnepeltek boldog szülinapot kívánok!

Gerdi írta...

Mennyi krém!!! Mekkora élvezettel kanalaznám... :-)

Millye írta...

jajj szívesen befalnám :) ha ezt a csodás habos finomságot a nagylányom meglátja akkor biztos egy ilyet kér a szülinapjára :)

Muskátli Büfé írta...

Szép és finom és még tripla szülinapra is szól? Biztosan csak a tökéletes torta az ilyen! Hmmmm egy szeletke, ha esetleg ... köszi

Csigabige írta...

Ez aztán valami csodaszép lett! Nagyon jól esne egy szeletecske :)

csaniko56 írta...

Cukrrásznak szuper vagy, de fotósnak sem utolsó!!

teller-cake írta...

Próbáljátok csak ki egyszer, szívből ajánlom! :-)

teller-cake írta...

Köszönöm Anyukám! :-)))

Luca írta...

Nagyon finomnak néz ki. Pedig én nem vagyok oda az oreo kekszért.

Nelli írta...

Nagyon boldog szülinapot kívánok így utólag is a kis ünnepeltnek! Örülök neki, hogy ízlett ez a torta Nektek is! Egyszer Én rendeltem egy ilyen tortát, de annyira pici volt, hogy be kellett nagyon osztani :-) Aztán gondolkodtam, hogy kellene megsütni. Azóta nagyon sokan megsütötték, és mindenkinek nagyon ízlett. Nagyon szépek a fotóid is! A pilóta kekszes változat nálam is próbagyanús :-) Bocsánat, hogy ilyen sokára jutottam ide hozzád!

marisz57 írta...

Csodás!

teller-cake írta...

Luca, Marisz: köszönöm! :-)
Nelli: nagy köszönet Neked is a receptért, azóta már újra elkészült és szerintem nem utoljára! :-))