A suli-idő egyet jelent a hétvégi süteménysütéssel. Lehetőleg olyan süteményt készítek ami nem kényes és romlékony, jól lehet csomagolni. Így mindig kutatok a jó kekszek után. :-)
A mai kekszre itt bukkantam rá, jó választás volt.
Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin15 dkg cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
1 csipet só
17 dkg finomliszt
18 dkg aprószemű zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
1 sütőpor
5 dkg apróra vágott étcsokoládé vagy csokicsepp
1 tojás
1 vaníliás cukor
1 csipet só
17 dkg finomliszt
18 dkg aprószemű zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
1 sütőpor
5 dkg apróra vágott étcsokoládé vagy csokicsepp
A vajat a cukorral és tojással habosra kevertem. A száraz hozzávalókat összevegyítettem és kanalanként a masszához adtam. A végén ment hozzá a felaprított csokoládé.
Sütőpapírral fedett lemezre diónyi halmokat raktam és légkeverős sütőben 180 fokon ~12 perc alatt készre sütöttem. Az alján ellenőriztem, hogy kicsit megbarnuljon.
5 megjegyzés:
Csodásak, finom rágcsálni valót sütöttél 😀. Hasonló zabkekszeket én is szoktam készíteni, finomak és sokáig elállnak. Persze ha előbb nem fogynak el....
Nagyon finomat sütöttél a lányoknak .
Finom kekszet sütöttél, ez nálunk is nagyon kapós lenne. A háttérben az a mérleg mindent visz, csodás darab.
Jó dolguk van a lányoknak!
Minden kókuszos finom. A zabpehely meg nagyon jó ropogóssá teszil
Megjegyzés küldése