Az előző blogkóstoló játéknál jeleztem, hogy a kötelezőn kívül még egy finomságot sütöttem Bogitól, a Vöröskaktusz blogról.
Érett az egres az udvarunkban és a férjemnek eszébe jutott, hogy milyen isteni browniet sütöttem vele tavaly. Hogy kicsit variáljak a témán egy új brownie receptet kerestem Boginál, akinél számtalan ötlet található ebben a kategóriában - is. :-)
A tésztában a diót mandulára cseréltem és bőven megszórtam egressel. Nem is tudom mi a legfinomabb benne, az olvadós csokissága, a fehércsokoládé kocka átroppantása a foggal, a manduladarabok vagy a zamatos gyümölcs... vagy így mind együtt! :-)
Próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók:
10dkg vaj
10dkg étcsokoládé
2 tojás
18dkg cukor
7dkg liszt
1 kiskanál vaníliás cukor
6 dkg mandula aprítva
13 dkg fehércsokoládé
Csipet só
Egres, vagy más gyümölcs
A vajat az étcsokoládéval vízgőz felett összeolvasztottam, a fehércsokoládét apró kockákra vágtam, a mandulát durvára aprítottam.
A tojásokat habosra kevertem a cukorral, csipet sóval. Hozzáadtam a vajas-csokis keveréket, majd a liszttel elkevert mandulát is. Végül belekeverem a csokikockákat, megszórtam gyümölccsel.
Zsírozott-lisztezett, 20x30as tepsibe öntöttem és 180 fokon ~20 perc alatt készre sütöttem. Nem szabad szárazra sütni!
5 megjegyzés:
Én úgy gondolom, hogy így, ahogy van, a legfinomabb. Egresem nincs, van viszont málna fagyasztva, s egyből dupla adaggal indítanék! :-)
Nagyon finom lehet az egessel! Általában csak frissen szoktuk enni, ha hozzájutunk, de sütiben is nagyon jó lehet!
Szeretem az egrest, nagyon finom lehet ebben a sütiben. :)
Szivesen megkóstolnám. Nagyon szeretem az egrest.
Ezt a sok finomságot jól összeszedted ezt csak nyelni kell de gyorsan! Mifelénk az egrest büszkének mondják de a név nem is érdekes imádom akkor mikor már kezd jó érett lenni!
Megjegyzés küldése