2016. február 21., vasárnap

Marika néni almáspitéje



Egy kis tavaszváró recept következik most, legalább is ami a képeket illeti. Nyár végén készült még ez a pite rengeteg almával és fügeszeletekkel megspékelve. Így kerültek a képre mosolygós friss fügék. :-)



A recept lényege, hogy egyszer írtam már róla, a férjem beleszeretett egy Lucullus almás pite fűszerkeverékbe, amit azóta is előszeretettel használok. 

Hogy miért? 
  • Mert a férjem kifejezetten kéri, 
  • nagyon jó ízű az almatöltelék tőle, 
  • egyszerű a használta és nem drága.

Amióta kaptam igazi, kerámia pitesütőt, még finomabb az almás pitém! Szóval gyakran használom ezt a receptet, néha megvariálva: lehet bele tenni párolt birsalmakockákat, mazsolát, meggyszemeket, diót... csak a képzelet szab határt.






9 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta , megnéztem az előző sütidet is hű annak mekkora tölteléke volt. Ilyen keveréket még nem láttam bár nem is figyeltem. Ezután viszont már figyelem!

Katalin írta...

gyönyörű a pitesütőd (is!) :)))

Katalin írta...

De finom lehet a nyári ízekkel :-)

Éva írta...

És a pudingpor az almába került, vagy külön megfőzni és úgy adni az almához?

Luca írta...

Nekem is kéne sütnöm. A férjem almás sütire vágyik....

teller-cake írta...

A pudingport a reszelt almához adtam hozzá a fűszerkeverékkel együtt és így főzetem meg a tölteléket - így kicsit sűrűbb lett az almatöltelék.

Vanilin írta...

Imádom az almás pitét! A képeket nézve nekem is almás pitét kellene sütnöm, annyira megkívántam. :)

Muskátli Büfé írta...

Gyönyörű a pitesütőd - meg is érdemli, hogy ilyen finom sütit rendelt a Férjed!

Vicuska írta...

Gyönyörűséges!!! Minden :)