2013. március 23., szombat

Öntött kifli (variációk Madártejre)


Pár hete száraz kifli karikázás közben ugrott be, hogy anyai nagymamám nemcsak "Kútbaugróként" variálta meg gyermekkoromban a "Madártejet", hanem "Öntött kifliként" is. Ilyenkor a tál aljára a mazsola és vaníliás cukor mellé száraz kifli karikák kerültek, míg a tojáshabba két kanál házi baracklekvár. Én ezt a habot tovább ízesítettem még egy kiskanál fahéjjal és isteni finom lett!
A vaníliaöntet és a tojáshab receptje ugyanaz mint a feljebb már belinkelt Kútbaugrónál.

Mennyire kreatívak voltak nagymamáink a minimális konyhafelszerelésükkel, nem igaz? A múltkor nagyszüleim fotói között találtam egy olyan 30 éve készült képet, ahol esküvőre baba-torta készült ugyanúgy mint a most divatos Barbie-torták. Egy szép régi porcelánbaba torta-szoknyában. :)







23 megjegyzés:

  1. Hűha...Nekem nagyon tetszik az ötlet. Ki kell majd próbálnom.

    VálaszTörlés
  2. Bizony, régebb talán még takarékosabbak és találékonyabbak voltak nagymamáink. Most dúskálunk mindenben (minden megvehető, persze ha van pénzünk) s sokszor elfelejteünk takarékosok lenni. Nagyon tetszik az ötlet, s az a név Kútbaugró:) Kissé morbid:)

    VálaszTörlés
  3. Én az enyhén száradt kenyérvégekre keresnék valamit - kiflivégek mindíg elfogynak:) az ötlet zseniális

    VálaszTörlés
  4. Most biztos befalnám szép sorjában mindegyiket! :) Bizony nagyon kreatívak voltak a nagyanyáink :)

    VálaszTörlés
  5. Milyen kreatívak ezek a nagymamák, nem? :) Ez az öntött kifli olyasmi, mint a kiflikoch, nem? :)

    VálaszTörlés
  6. Csoda guszta mindegyik, bármelyik variációban jöhet, imádom! :)

    VálaszTörlés
  7. A képek sorrendjében kérem szépen őket:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyszerűek! Annyira megszoktuk,hogy minden van és bármit elkészíthetünk, dúskálhatunk. Régen a kicsiből is nagyot alkottak. Érdekes lehet az a porcelánbaba- torta!:-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon ötletes, ki kell próbálnom)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. MrsSame: csak biztatni tudlak! :)
      Luca: az! :))
      Kati: nem tudom sajnos, hogy honnan ered a "Kútbaugró" név, de mi így neveztük.
      MuskátliBüfé: nem kiflivégek kellenek hozzá, hanem száraz kifli, mint a gubánál.
      Millye: küldöm a virtuális adagokat....:)
      Tejszínhab: nem tudom milyen a "kiflikoch", de utánanézek!
      Hankka: üdv a madártej-rajongók klubjában! :-D
      Mónika: :)
      Janka: mennek Neked is az adagok.....:-D
      HajniZoli: olyan jó érzés ezeket a recepteket elővenni és látni, hogy az én gyermekeimnek is ízlik!
      Szilvi: hajrá! :))

      Törlés
  10. Hát ha lehetne, ezt mind végig kóstolnám!

    VálaszTörlés
  11. Mnidegyiket megkóstolnám :) Főleg a kútbaugrót :D

    VálaszTörlés
  12. Melyiket is válasszam? Tudsz tanácsot adni? Ha nem, akkor hétfőn az egyik, kedden a másik, szerdán a harmadik, aztán kezdem előről az egészet:)

    VálaszTörlés
  13. Micsoda ötletek! Ritkán készítek madártejet, pedig igencsak szeretjük. Ezek miatt a változatok miatt nekilátok:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vikvi: akkor küldöm Neked is a kóstolókat...;-)
      Rebarbara: nekem is az a kedvencem! ;-)
      HetiMenü: minden napra egy, ez remek ötlet! Sőt most találkoztam egy málnás verzióval is, azt is kipróbálom! :)
      Gerdi: biztosan sikere lesz nálatok is! ;-)

      Törlés
  14. Már majdnem el is felejtettem ezt a baracklekváros habot, most hétvégén megpróbáljuk megcsinálni:) Apu is biztos örül majd, mindig ezt kér a szülinapjára-névnapjára, ahogy a mama szokta, persze mi sosem tudjuk elég jól...ahogy a rétesét is folyton "keresi" úton-útfélen - így van indok a sok cukrászdázásra! Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a receptet:) sok puszi!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez pont ugyanolyan így mint a Mamáé, főleg, hogy - Neked köszönhetően :) - abba a porcelántálba is tudom rakni, amiben ő is készítette! :-X Képzeld, most Húsvétra a krémpitéjét szeretném megcsinálni, most találtam meg a receptjét, azt hittem már nincs meg. Te emlékszel még arra? Mindig csak télen csinálta, mert azt mondta, kényes a krém és melegben nem lehet csinálni. És most eléggé tél van még....:(
      :)))

      Törlés
  15. Jól mutatnak ezek a poharas krémjeid is!

    VálaszTörlés
  16. Tényleg jó volna üzembe helyezni Mézga Gézáék MZ/X-ét, s nyitnám is az ablakot.
    Én utoljára odakozmáltam a tejet. Igy az aztán már biztosan igaza van Marcikának, hogy csak "majdnem olyan jól " főzök, mint Te.
    Pusz: A.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért madártejben Te vagy a király Anyukám! :))) Puszi!

      Törlés