Szinte nem telik el hét nálunk zabkeksz nélkül, de a legtöbbször - természetesen :-D - Veronika keksz nélkül.
Az idő folyamán az alábbiakon változtattam az alaprecepten:
- barna- vagy nádcukorral készítem
- csokidarabok helyett csokicseppel sütöm (imádom ezt a "találmányt", nem olvad szét a kekszben úgy mint a darabolt táblás csoki)
- mazsola helyett aszalt áfonyával ízesítem, mert az puhább lesz a kekszben és nem égnek meg a sütőben a tésztából kikukucskáló részei (a mazsola igen könnyen megég)
Hozzávalók:
10dkg liszt
10dkg nád vagy barna cukor
14dkg zabpehely
1/2 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál fahéj
12dkg vaj margarin
1tojás
1csomag vaníliás cukor
1 marék tetszés szerinti keverék az alábbiakból: csoki darabkák, aszalt áfonya, diódarabok, tejkaramella darabok, aszalt sárgabarack
felkockázva
A tojást a puha margarinnal és a cukorral habosra keverem.
A lisztet összevegyítem a sütőporral, zabpehellyel.
Hozzáadom a fahéjat és a vaníliás cukrot.
A lisztes keveréket a tojásos krémhez adom, jól elkeverem.
Hozzádolgozom az aszalt gyümölcsös-csokis-diós
keveréket
Sütőpapírral borított lemezre nedves kézzel dió nagyságú golyókat
formázok. Ha túl lágy a tészta, akkor kiskanállal rakok halmokat a sütőpapírra.
Ezután nedves kiskanállal kissé ellapítom a
sütiket és 180 fokos sütőben 12 perc alatt készre sütöm őket.
8 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, guszta! Nekem is mostanában a keksz lett a mániám. Még a múltkori zabpelyhesből van kevés, de már nézegettem egy kókuszost.
Fincsi lehet, jól néznek ki! Szeretem a kekszeket minden mennyiségben! :)
Hmmm, nagyon-nagyon jól néznek ki!
Éva: kókuszos is jöhetne nekünk... :))
Csigabige: pont mint mi! <3
Lilla: köszike! :)
Mennyei vendégváró és Tea, kávé mellé tökéletes :)
Nagyon jól néz ki. Tuti finom is. Ami áfonyás, az nálam már nyerő....
Még mindig fincsi. Az áfonya jó ötlet, én is mindig azt használom mazsola helyett :)
Köszi lányok! :)
Megjegyzés küldése