2011. november 24., csütörtök

Tükörtojás szelet

Nemrég találtam ezt a jópofa receptet, amit gyorsan el is készítettem a vasárnapi ebéd mellé. Könnyű és jópofa sütemény és a látszat ellenére egyszerű az elkészítése.
A recept:
15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, fél csomag sütőpor.
A szokásos módon kikeverünk a hozzávalókból egy piskótatésztát (én még tettem bele egy kis reszelt citromhéjat is). Nagy tepsibe simítjuk vékonyan. 170 fokon 15 percig sütjük.
Közben 2 dl tejet 1 dl tejszínnel és fél csomag tejszínízű pudingporral összefőzünk. Negyed óra sütés után a pudingból köröket kenünk a tészta tetejére és még 5-8 perc alatt készre sütjük a sütit. Ha kihűlt, sárgabarack befőttből köröket szúrunk ki, ezek lesznek a tükörtojás sárgái. Végül baracklével készített zselével bevonjuk az egész süteményt.

4 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

VAN EGY KIS IDŐM ÉS NÁLAD MAZSOLÁZGATOK,HÁT EZT SEM LÁTTAM MÉG!
NAGYON TETSZIK EL IS VISZEM A RECEPTET:))

teller-cake írta...

Örülök, hogy megtetszett, szerintem ízleni is fog! :-)

Süni írta...

Szia!
Nagyon tetszik a süti, ki fogom próbálni! Mekkora tepsiben sütötted?
Köszönöm.

teller-cake írta...

Kb 30x15 cm lehet a mérete, normál méretű tepsi, sok sikert hozzá!