Az állandó időhiány miatt úgy döntöttem, két legyet ütök egy csapásra. :-):
A XXXIII. Blogkóstolóra, amely Márti konyhájában zajlik éppen, Kisilditől kellett receptet választanom. Közben az egyik kedvenc blogomon, a Parókia konyháján Ani pünkösdi játékot hírdetett: sárga-piros színvilágú finomságokkal.
Így Kisilditől egy sült túrótortát választottam cseresznyeszósszal, ami - a kolléganőmtől kapott tanyasi tojásoknak hála! - sárga színben pompázik a gyümölcsréteg alatt.
Igazi nyáreleji finomság, várjatok vele a cseresznyeszezonig, vagy készítsétek el most, eperrel! :-)
A tortaalaphoz:
15 dkg keksz
10 dkg vaj
3-4 dkg darált dió
15 dkg keksz
10 dkg vaj
3-4 dkg darált dió
A töltelékhez:
50 dkg friss tehéntúró (ha több van, jobb)
15 dkg cukor
3 tojás
2 dl tej
2 dl tejföl
1 csomag vaníliapuding
1 vanília kikapart belseje (vagy 2-3 csomag vaníliáscukor)
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola (kihagyható)
50 dkg friss tehéntúró (ha több van, jobb)
15 dkg cukor
3 tojás
2 dl tej
2 dl tejföl
1 csomag vaníliapuding
1 vanília kikapart belseje (vagy 2-3 csomag vaníliáscukor)
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola (kihagyható)
A tetejére:
~20 dkg gyümölcs (nálam fagyasztott cseresznye)
~20 dkg gyümölcs (nálam fagyasztott cseresznye)
1 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor
Fél citrom reszelt héj
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a darált dióval és az olvasztott vajjal, majd egy zsírpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk erősen.
Előmelegített sütöben 180 fokon 10 percig sütjük.
Közben mixerrel összekeverjük a töltelék hozzávalóit és az elősütött tortalapra öntjük és tovább sütjük 45-50 percig, addig, amíg a teteje is megszilárdul, a pereme meg szép rózsaszínes-piros lesz.
Közben mixerrel összekeverjük a töltelék hozzávalóit és az elősütött tortalapra öntjük és tovább sütjük 45-50 percig, addig, amíg a teteje is megszilárdul, a pereme meg szép rózsaszínes-piros lesz.
A gyümölcsfeltéthez a cseresznyéből, cukorból, pudingporból sűrű öntetet főzünk.
A kihűlt túrótorta tetejét megkenjük a gyümölcsöntettel.
A kihűlt túrótorta tetejét megkenjük a gyümölcsöntettel.
9 megjegyzés:
Nagyon finom lehet ez a torta ! Jó ötletet adtál ezzel a tortával !
Kérdésem volna a torta formád milyen nagy 18 cm-es ? Köszi!
Nagyobb kicsit Éva, 22 cm-es. Zs,
Finom tortát sütöttél ismét! Látom gyűlnek az Aninak küldött piros-sárga sütik :-)
Gondolatban már át is írtam diabetikusra...:)
Nagyon csodás! Tényleg hasonlít az én túrótortámra, ez is isteni lehetett. :)
Ez egy nagyon finom torta, többször megcsináltam már, köszönöm annak aki felrakta a receptet .
Örülök, hogy ennyire bejött a recept. :-)
Teccik a recept, finom lehet majd megis csinálom enis köszi
Megjegyzés küldése