Remek sütemény, szaftos az almától és nagggyon mákos.... <3
Vicces, mert már elkészült a süti és a fotó, amikor láttam, hogy Gerdi meg tőlem sütött valamit - Sacher tortát! :-)
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl olaj
2 dl tejföl (nem volt itthon, így kefírrel készült)
25 dkg darált mák
4 közepes alma
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj
Az almákat megmostam, héjastul lereszeltem.
A tojásokat a cukorral elkevertem. Hozzáadtam a kefírt, olajat, lisztet, sütőport, mákot és csomómentesre kevertem. Ezt követően kevertem hozzá a reszelt almát, vaníliás cukrot, fahéjat. Mikor alaposan összevegyítettem, sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam.
180 fokos sütőben ~25 percig sütöttem, míg a teteje szép világosra pirult (tűpróba!).
13 megjegyzés:
Ó de szívesen ráharapnék most egy ilyen "kockára"! Guszta!
Egyszerű és nagyon finom, próbáld ki. 🙂
Meggondolom mert nem tudom észrevetted-e de a máknak is annyira felment az ára! Gondolkodom hogy a karácsonyi bejglit is mivel töltsem pedig a mákost szeretjük a legjobban:)
Nagyon fincsi lehet! A mákos sütiket mi is szeretjük, úgyhogy biztos ízlene :-) Szép magas szeletek lettek, nagyon jól néz ki :-)
Örülök, hogy megsütötted! :-) Nagyon szép fotókat készítettél róla! A mákgubó különösen tetszik. Gyerekkoromban sokat játszottam velük, miután Anyukám kirázta belőlük a mákszemeket. A Sacher-torta meg nagyon finom lett! :-)
Nagyon szeretem ezeket az egyszerű kevert sütiket! Gyorsan elkészülnek, és finomak! Jó ötlet, hogy az amákat héjastól reszelted le. Ki fogom próbálni. 😊
Ezis teccik szep magas lett mekkora tepsi kell hozza?? Az nemvolt irva köszönöm
Igen ezis teccik de mekkora tepsi kell hozza? Szép magas lett mekkora
20x30as tepsiben készült.
Nagyon megtetszett a családnak, ismerősöknek! 1,5 adagot készítek, ami pont egy nagy tepsibe fér bele. Keveset módosítok rajta.A lisztből kihagyom 5 dkg.-ot és helyette 1 vanília pudingot keverek bele . A tojásos keverékhez adok 3-4 evőkanál citrom lekvárt, feldobja az ízét! A recept nagyon jó!!!
Örülök, hogy bejött és köszönöm a tippeket.
Elkészítettem hétvégén. Nagyon finom! Nagymamám rendszeresen sütötte ezt és alma nélküli változatát, valamint sokszor mák helyett dióval. Imádtuk és azóta is imádom! Köszönöm a receptet!
Erről eszembe jutott, hogy bármilyen más lekvárral készülhet, ha nincs alma. Nagyon finom az eredeti süti is!
Megjegyzés küldése