2015. március 29., vasárnap

Húsvéti ajánlatom a családi asztalra


Rendhagyó módon idén is készítettem egy kis összeállítást arra vonatkozóan, hogy az előző évi sütéseimből (és főzéseimből) miket is tudnék elképzelni az ünnepi asztalon.

Eddigi ajánlataimat itt találhatjátok:


Hoztam egy házi fondant bevonatú, csokoládé nyuszitortát is ötletnek, és most lássuk a többi ajánlatot.:

1. Böjti napokra feltétlenül megfőzöm újra a Karácsonykor nagy sikerrel debütált hagymalevest házi cipóban. Érdemes egy kis időt és energiát fektetni a cipókészítésbe, senki nem fogja megbánni. Maga a leves pedig igazán hamar összedobható.


2. Kaszinótojás és töltött dagadó, külön-külön, vagy akár együtt, szintén az ünnepi asztal főszereplői lehetnek.




3. Egy nagy szelet Tortuga tortával kínálhatjuk meg felnőtt locsolóinkat, akik így egy kis pohár rumot is megkapnak torta formában.:-)


4. Kiskorú locsolóinknak pedig Kanál kekszeket kínálhatunk, amelyekre az ünnepre való tekintetre csokigolyók helyett kis csokitojást rakhatunk.




5. A Tojáslikőr torta sem tűnik rossz választásnak, sőt! :-) Akinek van kis tojásformája, abban is lehet készíteni a gumicukrot a tetejére.




6. Végül bátran színezzük meg sz ünnepet egy Papagájszelettel, aminek készítésbe a gyerekek is nagy élvezettel fognak bekapcsolódni. :-)



5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó menü :-)

tejszínhab írta...

A leves... ahh... elképzelem, ahogy néhány rózsa mellé kiülök a teraszra és ott kanalazgatom :D

teller-cake írta...

Köszönöm! :-)

teller-cake írta...

Akkor cipósütésre fel! A többi már csak gyerekjáték... :-)))

Millye írta...

Csábító kis összeállítás