Anyukám régi receptes füzetében találtam ezt az egyszerű, de nagyszerű, házi likőr receptet még Húsvétkor. Egyszerűen elkészíthető, csak a szűrése macerás egy kicsit, de csakis azért, hogy egy csepp se vesszen kárba. :-))
Hozzávalók:
20dkg kókuszreszelék
1liter tej
25dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3dl alkohol (nálam pálinka)
Az alkohol kivételével mindent egy edénybe mértem és 20 percig, lassú tűzön főztem. Miután kihűlt, egy napra hűtőszekrénybe tettem a keveréket. Ezután üvegbe szűrtem úgy, hogy jól kinyomkodtam a kókuszt. Hozzáadtam az alkoholt, összeráztam és még egy napig hagytam, hogy az ízek összeérjenek.
15 megjegyzés:
Kókuszt nagyon szeretem, megérne egy próbát hogy így italba milyen lehet? Egészségedre!:-)
De guszta lett! Én meg most az olvasás közben kortyolgatnám szívesen :-) :-)
Ezzel a tálalással szeretném kérni!
Mindent szeretek ami kókusz, úgyhogy biztos fincsi lett ez a likőr :) Kaphatok egy picikét? :)
Húúú, de jó kis recept, az a kipróbálós kategória - imádok italokat kotyvasztani :)
Én is kérek!!! :)
Csatlakozom az előttem írókhoz, nagyon finom lehet :)) - és milyen egyszerű az elkészítése
Nagyon tetszik ez a recept! Nálam minden jöhet, ami kókuszos...biztosan ki fogom próbálni. :)
Köszönöm Nektek, próbára fel! :-)
Hmmmmmm köszi a receptet :) lesz akinek tudok vele kedveskedni :)
Ha már pálinka, milyen ízű? Vagy esetleg vodka? Vagy méginkább fehér rum?
Vegyes pálinkával készült, de a fehér rummal is finom lehet.
Meddig lehet fogyasztani?
Tündi Dudinszki, egy hónapig hűtőben tárolva bátran.
Én már megcsináltam nagyon finom
Megjegyzés küldése