2016. december 29., csütörtök

Profiterol torony Karácsonyra :-)


Blogos ténykedésem viszonylag kezdetén, 2012-ben készítettem és posztoltam egy profiterol receptet, amelyet sokféleképpen készítettem el már a családnak. Most újra ezt vettem elő szentestére desszertként - új formában tálalva. A recept itt található.
 
A torony készítésének menete:
  • egy vastag kartonból tölcsért formáltam
  • follpakkal beburkoltam
  • vaníliakrémmel vastagon bekentem (a krém receptje a profiterolnál található)
  • a megtöltött fánkokat a krémbe tapasztottam (most csokikrémmel töltöttem ennek a tortának a krémje alapján, habtejszínnel készült a krém zselatin nélkül)
  • a kimaradt csúcsot habfixálóval és vaníliás cukorral felvert tejszínnel díszítettem
  • gőz felett olvasztott étcsokoládéval locsoltam meg
  • csokidíszekkel ékesítettem
Nagy volt a lánykáim és a család öröme. :-)
 
Átfutott az agyamon, hogy megszínezhettem volna zöldre ételfestékkel a tésztaalapot, de ezt végül elvetettem, így is a karácsonyra asszociáltunk mindnyájan. :-))
 
A képek nem a legjobban, csak úgy kattingattam, nem volt kedvem beállított képpel vacakolni. Így amolyan spontának lettek, ami jól tülrözi a hangulatot - boldog, békés ünnepünk volt, köszönöm. :-)
 
 

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jók a képek, helyesek a lánykáid, és nagyon finom lehetett a torony :-) Ügyesek voltatok!

    VálaszTörlés
  2. Aztamindenit, de ügyes vagy ! :) Nagyon tetszik !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Malacka, nem is olyan nehéz elkészíteni, mint aminek tűnik. :-) Én a a legtöbbet a kúp kialakításával kartonból vacakoltam. :-D

      Törlés
  3. Szerintem tökéletes a süti és a képek is :)

    VálaszTörlés
  4. Szégyen-gyalázat részemről, de most nézem vissza a téli működésedet.
    Fenomenális ez a torta, isteni finom lehetett! Az ötletért külön díj jár neked! :D

    VálaszTörlés
  5. Mennyei :) Ámulok és bámulok :)

    VálaszTörlés