2016. december 29., csütörtök

Profiterol torony Karácsonyra :-)


Blogos ténykedésem viszonylag kezdetén, 2012-ben készítettem és posztoltam egy profiterol receptet, amelyet sokféleképpen készítettem el már a családnak. Most újra ezt vettem elő szentestére desszertként - új formában tálalva. A recept itt található.
 
A torony készítésének menete:
  • egy vastag kartonból tölcsért formáltam
  • follpakkal beburkoltam
  • vaníliakrémmel vastagon bekentem (a krém receptje a profiterolnál található)
  • a megtöltött fánkokat a krémbe tapasztottam (most csokikrémmel töltöttem ennek a tortának a krémje alapján, habtejszínnel készült a krém zselatin nélkül)
  • a kimaradt csúcsot habfixálóval és vaníliás cukorral felvert tejszínnel díszítettem
  • gőz felett olvasztott étcsokoládéval locsoltam meg
  • csokidíszekkel ékesítettem
Nagy volt a lánykáim és a család öröme. :-)
 
Átfutott az agyamon, hogy megszínezhettem volna zöldre ételfestékkel a tésztaalapot, de ezt végül elvetettem, így is a karácsonyra asszociáltunk mindnyájan. :-))
 
A képek nem a legjobban, csak úgy kattingattam, nem volt kedvem beállított képpel vacakolni. Így amolyan spontának lettek, ami jól tülrözi a hangulatot - boldog, békés ünnepünk volt, köszönöm. :-)
 
 

9 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jók a képek, helyesek a lánykáid, és nagyon finom lehetett a torony :-) Ügyesek voltatok!

KonyhaMalacka írta...

Aztamindenit, de ügyes vagy ! :) Nagyon tetszik !

teller-cake írta...

Köszönöm, a nevükben is. :-)

teller-cake írta...

Köszi Malacka, nem is olyan nehéz elkészíteni, mint aminek tűnik. :-) Én a a legtöbbet a kúp kialakításával kartonból vacakoltam. :-D

tejszínhab írta...

Szerintem tökéletes a süti és a képek is :)

teller-cake írta...

Köszi Haboska! 😀

marisz57 írta...

Szégyen-gyalázat részemről, de most nézem vissza a téli működésedet.
Fenomenális ez a torta, isteni finom lehetett! Az ötletért külön díj jár neked! :D

teller-cake írta...

Köszi Marisz, nagyon finom volt.

Millye írta...

Mennyei :) Ámulok és bámulok :)