Még húsvét előtt készült ez a babapiskótás sütemény, aminek a receptjét innen töltöttem le. Jól követhető, pontos instrukciók, csak két dolgot változtattam meg.
- Úgy döntöttem, hogy a babapiskótát a krémbe helyezés előtt kávéba mártom meg, mint a tiramisunál (opcionális).
- A tetejére kakaós máz készült, mert nem volt éppen otthon étcsokoládém. 4 evőkanál cukrozatlan kakaóport 4 evőkanál cukorral és annyi vízzel elkevertem, hogy sűrű, de keverhető legyen. Összeforraltam és 6 dkg vajat kevertem bele, ezzel vontam be a sütemény tetejét. (opcionális).
- Persze sima étcsokival bevonva is finom lesz, nem kell feltétlenül ganache-t főzni a recept szerint.
Vigyétek is süssétek, fincsi! :-)
5 megjegyzés:
Nagyon jól néz, guszta, szép magasak a szeletek! Aki szereti a kávét, annak nagyon finom lehetett 😋!
Én azon kevesek közé tartozom, akik nagyon, de nagyon nem szeretik 😊😊😊...
Ismét egy nagyon csábító édességet készítettél ami nagyon finom lehetett!
Nagyon finom süteményt sütöttél, húúú de megtudnám most enni. Nagyon szeretem a kávés sütiket, és régen csakis ilyen csokoládémázzal öntöttem le a süteményeket.
Nagyon guszta ez a süti, tetszik ez is. Nagyon finom lehetett:)
Hű, de jól néz ki! Én nem szeretem a kávét inni, de az illatát és sütiben az ízét is nagyon. Jó ötlet volt megmártani.
Megjegyzés küldése