2013. február 25., hétfő

Marika néni almáspitéje (Lucullus-Váncza-recept alapján)



A férjem egyik nap azzal állított haza, hogy micsoda isteni almás pitét sütött a kolléganője -eszméletlen vastag alma-réteggel, el is kéri feltétlen a receptet. Meglepődtem rendesen, amikor másnap egy csomag almáspite-fűszerkeverékkel jött haza, hátoldalán az ígért recepttel - még sosem láttam ilyen keveréket. Kiderült, hogy a kolléganője ezzel a Váncza-fűszerrel és recepttel süti azt a finomságos pitét. Annyit tett csak hozzá, hogy az almatöltelékbe (aminek mennyisége tényleg figyelemre méltó: 2kg!) egy fél zacskó vaníliás pudingport is belefőz a jobb tartás érdekében. Így tettem én is, nagyon finom lett!
Jópofa ez a fűszerkeverék, hogy mik vannak! :-O & :)















A recept:


22 megjegyzés:

Kovács Janka írta...

Nagyon guszta! Jöhet belőle egy hatalmas szelet:))

Muskátli Büfé írta...

Én is az ilyen arányokat felvonultató almás pitét szeretem. Mi lehet a fűszerkeverékben?

teller-cake írta...

Janka: küldöm.....;-)
MuskátliBüfé: megnéztem, igazából semmi hókusz-pókusz: cukor, fahéj, szárított citromhéj, só, kristályvanillin, őrölt kardamonmag. Igazából a kényelem itt a fő vonzóerő! :) Azért utánanézek kíváncsiságból, vajon mennyit kóstál, mert én ezt most ajándékba kaptam! :)

Muskátli Büfé írta...

Nem azért; a Lucullus fűszerek szerintem nagyon baráti áron vannak!

Jámborné Budai Mónika írta...

Én is sütöttem már ezzel a fűszerkeverékkel almást , sőt van amikor csak a fűszerkeveréket használom a töltelékbe. Van még egy másik fűszerkeverék ami figyelmet érdemel, szintén a Szilas gyártja, ő pedig a
Fűzeres-boros keverék, amit nem csak forralt borhoz lehet használni, hanem Almás-fahéjas kókuszos golyók készítésére. A recept a zacskón van. Próbáljátok ki nagyon finom:))

heti menük írta...

Kedves Zsuzsa! Engem meggyőztél ezzel az almás pitével! Szóval jöhet egy szelet (...sajna, megint az édes-szájú korszakomat élem...) és jöhet egy zacskó fűszerkeverék is:)

tejszínhab írta...

Honnan jön az ötlet? :) Igazán ínycsiklandónak néz ki :P

Millye írta...

Ezek után kénytelen leszek almás pitét sütni :) a lányom imádja :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Pont úgy néz ki, mint a képen! Nagyon guszta, jó szaftos!

teller-cake írta...

Móni: köszi az infókat, utána fogok nézni mindkét fűszernek! :)

HetiMenü: küldöm mindkettőt, máris....! ;-)

Tejszínhab: természetesen az uramtól!:)))) Persze azért kicsit bosszantott is, mintha ez én almáspitém nem lett volna finom eddig?? >:-s
:-DDDD

Millye: akkor hajrá, biztosan hamar elfogy majd! (Ha nem, hát elugrom segíteni...:-D)

Illéskrisz: köszi, az jó ha ugyanolyannak látod és hidd el az is igaz, hogy szaftos és csudi-finom! :)

Baloghné Kele Judit írta...

Hű de jó szaftosnak néz ki :)

Luca írta...

Nagyon szeretem az almás dolgokat.... Fantasztikusan néz ki

Petra írta...

Jól néz ki, csípem azt a vastag almaréteget. :)))

Ditti írta...

fúha, nagyon guszti! :)

HajniZoli írta...

Irtóra guszta! Láttam már ilyen fűszert az üzletben, de az összetételét nézve visszatettem, hogy minden van otthon, nincs értelme megvenni:-) de veszek egyet és kipróbálom!

teller-cake írta...

Köszi mindenkinek, örülök, hogy sokatoknak tetszik ez az "ajándékba kapott" recept! De hát valóban, az az almaréteg magáért beszél...:)

Hankka írta...

Tényleg jó vastag a tölteléke, élvezet lehet minden harapás! :) Nagyon szép a tészta állaga is, és a tölteléket a pudinggal és ezzel a fűszerezéssel igazán jóízűnek gondolom! :)

teller-cake írta...

Jóízű is volt, nagyon is! ;-)

Málna konyhája írta...

kedvencem az almáspitykó))))
sztem almából nem lehet elég vastag a töltelék)))

teller-cake írta...

Ez így igaz!! ;-)))

Unknown írta...

tojás nincs is a tésztájában?

teller-cake írta...

Nincs benne.