2013. február 25., hétfő

Marika néni almáspitéje (Lucullus-Váncza-recept alapján)



A férjem egyik nap azzal állított haza, hogy micsoda isteni almás pitét sütött a kolléganője -eszméletlen vastag alma-réteggel, el is kéri feltétlen a receptet. Meglepődtem rendesen, amikor másnap egy csomag almáspite-fűszerkeverékkel jött haza, hátoldalán az ígért recepttel - még sosem láttam ilyen keveréket. Kiderült, hogy a kolléganője ezzel a Váncza-fűszerrel és recepttel süti azt a finomságos pitét. Annyit tett csak hozzá, hogy az almatöltelékbe (aminek mennyisége tényleg figyelemre méltó: 2kg!) egy fél zacskó vaníliás pudingport is belefőz a jobb tartás érdekében. Így tettem én is, nagyon finom lett!
Jópofa ez a fűszerkeverék, hogy mik vannak! :-O & :)















A recept:


20 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Jöhet belőle egy hatalmas szelet:))

    VálaszTörlés
  2. Én is az ilyen arányokat felvonultató almás pitét szeretem. Mi lehet a fűszerkeverékben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Janka: küldöm.....;-)
      MuskátliBüfé: megnéztem, igazából semmi hókusz-pókusz: cukor, fahéj, szárított citromhéj, só, kristályvanillin, őrölt kardamonmag. Igazából a kényelem itt a fő vonzóerő! :) Azért utánanézek kíváncsiságból, vajon mennyit kóstál, mert én ezt most ajándékba kaptam! :)

      Törlés
    2. Nem azért; a Lucullus fűszerek szerintem nagyon baráti áron vannak!

      Törlés
  3. Én is sütöttem már ezzel a fűszerkeverékkel almást , sőt van amikor csak a fűszerkeveréket használom a töltelékbe. Van még egy másik fűszerkeverék ami figyelmet érdemel, szintén a Szilas gyártja, ő pedig a
    Fűzeres-boros keverék, amit nem csak forralt borhoz lehet használni, hanem Almás-fahéjas kókuszos golyók készítésére. A recept a zacskón van. Próbáljátok ki nagyon finom:))

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zsuzsa! Engem meggyőztél ezzel az almás pitével! Szóval jöhet egy szelet (...sajna, megint az édes-szájú korszakomat élem...) és jöhet egy zacskó fűszerkeverék is:)

    VálaszTörlés
  5. Honnan jön az ötlet? :) Igazán ínycsiklandónak néz ki :P

    VálaszTörlés
  6. Ezek után kénytelen leszek almás pitét sütni :) a lányom imádja :)

    VálaszTörlés
  7. Pont úgy néz ki, mint a képen! Nagyon guszta, jó szaftos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Móni: köszi az infókat, utána fogok nézni mindkét fűszernek! :)

      HetiMenü: küldöm mindkettőt, máris....! ;-)

      Tejszínhab: természetesen az uramtól!:)))) Persze azért kicsit bosszantott is, mintha ez én almáspitém nem lett volna finom eddig?? >:-s
      :-DDDD

      Millye: akkor hajrá, biztosan hamar elfogy majd! (Ha nem, hát elugrom segíteni...:-D)

      Illéskrisz: köszi, az jó ha ugyanolyannak látod és hidd el az is igaz, hogy szaftos és csudi-finom! :)

      Törlés
  8. Nagyon szeretem az almás dolgokat.... Fantasztikusan néz ki

    VálaszTörlés
  9. Jól néz ki, csípem azt a vastag almaréteget. :)))

    VálaszTörlés
  10. Irtóra guszta! Láttam már ilyen fűszert az üzletben, de az összetételét nézve visszatettem, hogy minden van otthon, nincs értelme megvenni:-) de veszek egyet és kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi mindenkinek, örülök, hogy sokatoknak tetszik ez az "ajándékba kapott" recept! De hát valóban, az az almaréteg magáért beszél...:)

      Törlés
  11. Tényleg jó vastag a tölteléke, élvezet lehet minden harapás! :) Nagyon szép a tészta állaga is, és a tölteléket a pudinggal és ezzel a fűszerezéssel igazán jóízűnek gondolom! :)

    VálaszTörlés
  12. kedvencem az almáspitykó))))
    sztem almából nem lehet elég vastag a töltelék)))

    VálaszTörlés