Advent 4. vasárnapjára készült a ma hozott, a süteményes füzetembe réges-régen beragasztott recept. Valamikor többször megsütöttem, aztán megfeledkeztem róla.
Ani játékot hirdetett nemrég a blogján abban a témakörben, hogy mi is a különbség a püspökkenyér és a gyümölcskenyér között. Én ezen még nem filozofáltam, de a recept igazodik Ani leírásához: ez nem piskótaszerű sütemény, hanem inkább a stollenre hajazva tömörebb, így megfelelőnek is tűnik is a neve: püspökkenyér.A játékhoz kapcsolódva, szeretem a képeken az evőeszközöket. :-) Köszönet Ani a játékért és az ötletért, a lányaimnak nagyon bejött a püspökkenyér!
Stollent itt találtok nálam, megjegyzem, szintén Ani ihletésére készült. :-)
Ezzel a recepttel szeretnék békés, áldott, boldog Karácsonyt kívánni!
Hozzávalók:
12,5 dkg margarin vagy vaj
12 dkg cukor
1 tojás
17 dkg liszt
Fél sütőpor
1,5 dl tej
1 gyümölcsjoghurt (nálam almás)
Egy kis marék csokicsepp (opcionális)
Egy kis marék aszalvány vagy nálam: birsalmasajt kockára vágva
12,5 dkg margarin vagy vaj
12 dkg cukor
1 tojás
17 dkg liszt
Fél sütőpor
1,5 dl tej
1 gyümölcsjoghurt (nálam almás)
Egy kis marék csokicsepp (opcionális)
Egy kis marék aszalvány vagy nálam: birsalmasajt kockára vágva
A puha vajat a cukorral, tojással habosra kevertem, majd ment bele a gyümölcsjoghurt. Utána kanalanként a sütőporral elkevert liszt és a tej. Annyi tejet adtam hozzá, hogy sűrű, de keverhető legyen.
Sütőpapírral bélelt őzgerincformában sütöttem, 170 fokon jó 40 percet. Fontos a tűpróba, nehezen sül át a közepe!
Porcukorral meghintve tálaltam.
Sütőpapírral bélelt őzgerincformában sütöttem, 170 fokon jó 40 percet. Fontos a tűpróba, nehezen sül át a közepe!
Porcukorral meghintve tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése