2015. február 14., szombat

Oreo keksz torta 21. Blogkótolóra

 

Egy időben nagy népszerűségnek örvendett az Oreo keksz a blogokon, sokan sokféleképpen elkészítették és tortába álmodták. Én valahogy kimaradtam ebből a hullámból, de most összejátszottak a dolgok egy próbához. :-) 

Kislányaim kaptak kekszet két kis dobozban és én meglepve fedeztem fel, jé, hát ez az a bizonyos Oreo keksz? Hmmmm...finom. 

Aztán Mártinál landolt a 21. Blogkóstoló stafétája, amely sorsolásában az Ízvarázslat blogot kaptam kóstolni. És mi volt az első amit megpillantottam a népszerű bejegyzések sávjában? Naná, hogy az Oreo keksz torta. :-)) Innen már kötelezőnek tartottam a feladatot....

Meg kell mondjam, ez volt az egyik legfinomabb torta amit valaha ettem! A mascarponés, habos alapba belepuhult kekszekkel, a holland kakaóporos piskótával valami mennyei volt!! Kicsit variáltam a recepten és egész biztosan lesz belőle ismétlés! Köszi Márti és Nelli!
 

Tripla köszöntésre szólt a torta :-)
Hozzávalók (26cm átmérőjű tortához):

Piskóta:
3 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál olaj
Fél zacskósütőpor

Krém:
20 dkg Oreo keksz
50dkg mascarpone
2 púpos evőkanál tejföl (eredetileg 2dl)
12dkg porcukor (eredetileg 25!, szerintem az rengeteg,
 hiszen a keksz és a cukrászhab is édes)
3dl cukrászhab
1 zacskó expressz zselatinfix

Díszítés:
2dl habtejszín
1 kiskanál vaníliás cukor
5dkg Oreo keksz

A piskótához a tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a liszttel elkevert kakaót, sütőport, majd az olajat. Zsírozott-lisztezett kerek formában 180 fokon 15 perc alatt készre sütöttem.

A kisült piskóta köré tortakarikát helyeztem.

A krémhez a kekszet egy nejlonzacskóban nyújtófával apróra törtem. A mascarponét habosra kevertem a cukorral, tejföllel. Belekevertem az összetört kekszet. A cukrászhabot keményre vertem, hozzáadtam a zselatinport, majd a kekszes krémhez vegyítettem. Vigyáztam, hogy gyorsan dolgozzak, de ne törjem össze a habot. A kész krémet a piskótalapra simítottam és egy napot hagytam a hűtőben összepuhulni.

A díszítéshez a tejszínt a vaníliás cukorral habbá vertem, ezzel és a kekszekkel dekoráltam a tortát.




14 megjegyzés:

  1. Látod-látod, jó ez az Oreo... bár én kipróbálnám pilóta keksszel is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívemből szóltál Haboska... Egyfolytában azon morfondírozom, hogy nem lenne ez ugyan ilyen jó Pilóta keksszel? Próba-gyanús... :-))

      Törlés
  2. Nagyon-nagyon jól néz ki és igen finom lehet! A kis ünnepeltek boldog szülinapot kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Mennyi krém!!! Mekkora élvezettel kanalaznám... :-)

    VálaszTörlés
  4. jajj szívesen befalnám :) ha ezt a csodás habos finomságot a nagylányom meglátja akkor biztos egy ilyet kér a szülinapjára :)

    VálaszTörlés
  5. Szép és finom és még tripla szülinapra is szól? Biztosan csak a tökéletes torta az ilyen! Hmmmm egy szeletke, ha esetleg ... köszi

    VálaszTörlés
  6. Ez aztán valami csodaszép lett! Nagyon jól esne egy szeletecske :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáljátok csak ki egyszer, szívből ajánlom! :-)

      Törlés
  7. Cukrrásznak szuper vagy, de fotósnak sem utolsó!!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon finomnak néz ki. Pedig én nem vagyok oda az oreo kekszért.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon boldog szülinapot kívánok így utólag is a kis ünnepeltnek! Örülök neki, hogy ízlett ez a torta Nektek is! Egyszer Én rendeltem egy ilyen tortát, de annyira pici volt, hogy be kellett nagyon osztani :-) Aztán gondolkodtam, hogy kellene megsütni. Azóta nagyon sokan megsütötték, és mindenkinek nagyon ízlett. Nagyon szépek a fotóid is! A pilóta kekszes változat nálam is próbagyanús :-) Bocsánat, hogy ilyen sokára jutottam ide hozzád!

    VálaszTörlés
  10. Válaszok
    1. Luca, Marisz: köszönöm! :-)
      Nelli: nagy köszönet Neked is a receptért, azóta már újra elkészült és szerintem nem utoljára! :-))

      Törlés