2015. május 12., kedd

Málnás-ribizlis mákkocka - gluténmentes


Szofika konyhájában láttam meg nemrég ezt a fantasztikusan egyszerű, csodás receptet. Pillanatok alatt összedobható, nagyon mákos, nagyon gyümölcsös és még lisztet sem tartalmaz! 
 
Annyin változtattam csupán, hogy fagyasztott málnát tettem bele friss helyett (mert a málna valóban aranyáron kapható jelenleg!) és még ribizlivel is megspékeltem az ízhatást.

Mákimádóknak kötelező, élmény minden falat! Köszi a receptet Szofi!



Hozzávalók:

5db tojás
16 dkg cukor
16dkg darált mák
10 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál sütőpor
1 nagy marék málna és/vagy ribizli, esetleg meggy

Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra kevertettem a robotgéppel. Hozzáadtam az olvasztott vajat majd a sütőporral elkevert mákot. Egy kisebb tepsit kibéleltem sütőpapírral (ha nem fontos, hogy lisztmentes legyen a süteményünk, akkor a hagyományos, zsírozott-lisztezett tepsi is megfelel), beleöntöttem a masszát és megszórtam a gyümölccsel. 180 fokon ~20 perc alatt készre sütöttem. Porcukorral meghintve tálaltam.


9 megjegyzés:

  1. De finom lehetett a málnával!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép és igen finom lehet! Ez valóban mákimádóknak való pld. nekem:-))

    VálaszTörlés
  3. Istenien fest Zsuzsi,orulok,hogy izlett :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de jól néz ki! Fantasztikus recept, nagyszerű ízkombináció! :)

    VálaszTörlés
  5. Zsuzsa drága, itt jelentkezem, mint mákimádó! Habos kávé már csak plusz :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó! Ezt eperrel is érdemes lenne kipróbálni. :)

    VálaszTörlés
  7. Ó, de szeretnék egy szeletet! ..vagy kettőt ...inkább hármat!!

    VálaszTörlés