2016. július 27., szerda

Habcsókkosár csokival, áfonyával


Összegyűlt 4 db tojásfehérje a fagyasztómban és gondoltam meglepem anyukámat valami finomsággal a segítségükkel. :-) Nem vagyok oda a habcsókért, de így: ét-és fehér csokoládéval, áfonyával és egy csipet pisztáciával....hmmmm...nem is volt olyan rossz. ;-D
Gasztroajándéknak kitűnő az ötlet,  annak, hogy mit szórunk rá, csak a képzelet szab határt.

Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
25dkg porcukor
4dkg étcsokoládé
Pár kocka fehér csokoládé
Étolaj
Áfonya
Pár szem pisztácia

A fehérjékből a porcukorral gőz felett (egy edénybe vizet forraltam, erre rátettem egy fém tálat ami pontosan lezárta a vízforraló edényt) kemény, fényes habot vertem. Akkor jó, ha a keverőlapát által képzett minta nem folyik el a habban.
A tojáshabból sütőpapírra csillagcsöves zsákból körkörösen kis köröket nyomat, ezek széleit pedig kipöttyöztem. 30 db kosárkám lett így.
A kosarakat 100 fokos sütőben készre szárítottam (~1,5 óra)
Gőz felett kevés olajjal megolvasztottam külön a csokikat. A kosarak belsejébe kiskanállal étcsokit kentem, erre mentek az áfonyaszemek. A gyümölcs tetejét a kétféle csokival ellentétes irányból megcsíkoztam. Megszórtam apróra vágott pisztáciával. 


14 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszták lettek, ízlett anyukádnak is? Egy kosárkát elvállaltam volna én is :-))

Katalin írta...

Szépségesek lettek :-) A habcsók nálunk sem nagyon kelendő, nekünk túl édes süti, de a tiéd csokival és gyümölccsel nagyon csábítónak néz ki!
Sós pisztáciát tettél rá, vagy natúrt? Mert én eddig csak sósat láttam hogy árulnak, pedig már rég keresek sütikbe natúrt.

teller-cake írta...

Kati, az Aldiban szoktam venni sótlan pisztáciát, máshol én még nem láttam.

teller-cake írta...

Köszi Éva! :-)

tejszínhab írta...

Mint valami magazin fotói, nagyon szépek!

Luca írta...

Nagyon gyönyörűségesek lettek. Alig ismertem fel az áfonyát bennük :))

marisz57 írta...

Csodás látvány! És áfonyával! Az idén a kalocsai piacon még nem láttam áfonyát - erdélyi árusok szoktak fekete, kék és vörösáfonyát árulni. Nekünk csak piros van egy bokorral, de ahogy érik, leeszik a madarak :( A barátnőm mesélte, hogy Svédországban a lányánál naponta eljártak a közeli erdőbe áfonyázni. Na, ezt irigylem tőle, mert imádom az áfonyát, és csak ritkán, vagy nagyon drágán jutok hozzá.

teller-cake írta...

Köszi! <3

teller-cake írta...

Köszi Luca, örüéök, hogy tetszik. :-)

teller-cake írta...

Az áfonyát én is vettem, nagyon szeretem. Részt vennék egyszer szívesen egy áfonyaszüreten. :-D

Vanilin írta...

Ez aztán mesés! :)

Unknown írta...

Szia Teller cake!

Tudom, hogy te is szeretsz játszani, ezért gondoltam szólok neked is, hogy kiírtam egy régi játék újabb fordulóját, ha érdekel esetleg, nézz be hozzám
http://zsuzsiafazekban.blogspot.co.uk/2016/08/online-vacsora-csata-jatek.html

csaniko56 írta...

Lánykám nevében is köszönöm a dicsérő szavakat! Csak igazolni tudom, hogy nagyon finom volt és tényleg nagyon édes, de az áfonya miatt kicsit savanykás is!

teller-cake írta...

<3