2016. július 27., szerda

Habcsókkosár csokival, áfonyával


Összegyűlt 4 db tojásfehérje a fagyasztómban és gondoltam meglepem anyukámat valami finomsággal a segítségükkel. :-) Nem vagyok oda a habcsókért, de így: ét-és fehér csokoládéval, áfonyával és egy csipet pisztáciával....hmmmm...nem is volt olyan rossz. ;-D
Gasztroajándéknak kitűnő az ötlet,  annak, hogy mit szórunk rá, csak a képzelet szab határt.

Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
25dkg porcukor
4dkg étcsokoládé
Pár kocka fehér csokoládé
Étolaj
Áfonya
Pár szem pisztácia

A fehérjékből a porcukorral gőz felett (egy edénybe vizet forraltam, erre rátettem egy fém tálat ami pontosan lezárta a vízforraló edényt) kemény, fényes habot vertem. Akkor jó, ha a keverőlapát által képzett minta nem folyik el a habban.
A tojáshabból sütőpapírra csillagcsöves zsákból körkörösen kis köröket nyomat, ezek széleit pedig kipöttyöztem. 30 db kosárkám lett így.
A kosarakat 100 fokos sütőben készre szárítottam (~1,5 óra)
Gőz felett kevés olajjal megolvasztottam külön a csokikat. A kosarak belsejébe kiskanállal étcsokit kentem, erre mentek az áfonyaszemek. A gyümölcs tetejét a kétféle csokival ellentétes irányból megcsíkoztam. Megszórtam apróra vágott pisztáciával. 


14 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszták lettek, ízlett anyukádnak is? Egy kosárkát elvállaltam volna én is :-))

Katalin írta...

Szépségesek lettek :-) A habcsók nálunk sem nagyon kelendő, nekünk túl édes süti, de a tiéd csokival és gyümölccsel nagyon csábítónak néz ki!
Sós pisztáciát tettél rá, vagy natúrt? Mert én eddig csak sósat láttam hogy árulnak, pedig már rég keresek sütikbe natúrt.

teller-cake írta...

Kati, az Aldiban szoktam venni sótlan pisztáciát, máshol én még nem láttam.

teller-cake írta...

Köszi Éva! :-)

tejszínhab írta...

Mint valami magazin fotói, nagyon szépek!

Luca írta...

Nagyon gyönyörűségesek lettek. Alig ismertem fel az áfonyát bennük :))

marisz57 írta...

Csodás látvány! És áfonyával! Az idén a kalocsai piacon még nem láttam áfonyát - erdélyi árusok szoktak fekete, kék és vörösáfonyát árulni. Nekünk csak piros van egy bokorral, de ahogy érik, leeszik a madarak :( A barátnőm mesélte, hogy Svédországban a lányánál naponta eljártak a közeli erdőbe áfonyázni. Na, ezt irigylem tőle, mert imádom az áfonyát, és csak ritkán, vagy nagyon drágán jutok hozzá.

teller-cake írta...

Köszi! <3

teller-cake írta...

Köszi Luca, örüéök, hogy tetszik. :-)

teller-cake írta...

Az áfonyát én is vettem, nagyon szeretem. Részt vennék egyszer szívesen egy áfonyaszüreten. :-D

Vanilin írta...

Ez aztán mesés! :)

Zsuzsanna Máthé írta...

Szia Teller cake!

Tudom, hogy te is szeretsz játszani, ezért gondoltam szólok neked is, hogy kiírtam egy régi játék újabb fordulóját, ha érdekel esetleg, nézz be hozzám
http://zsuzsiafazekban.blogspot.co.uk/2016/08/online-vacsora-csata-jatek.html

csaniko56 írta...

Lánykám nevében is köszönöm a dicsérő szavakat! Csak igazolni tudom, hogy nagyon finom volt és tényleg nagyon édes, de az áfonya miatt kicsit savanykás is!

teller-cake írta...

<3