2016. december 22., csütörtök

Angyali csík, azaz mákos tészta Karácsonyra


Nemrég hallottam egy gyomaendrődi ismerősömtől, hogy angyal csíkot készít Karácsonyra desszertként. Rögtön felcsillant a szemem az izgalmas elnevezés hallatán és még az sem szegte kedvem, hogy a gyönyörű elnevezés egy "egyszerű" mákos tésztát takar.
 
Az ismerősöm elmondása szerint ez tradícionálisan része környékükön a Karácsonyi ünnepeknek, jól kiegészíti a halászlevet és többféle képpen készítik el:
 
  • házi tésztából a legigazibb mézzel megcsurgatva
  • barackdzsemmel tálalva
  • szilvakekvárral elkeverve és forró sütőben átsütve - legközelebb ezt próbálom ki!
 
A házi tészta receptje itt található, érdemes vesződni vele egy keveset, minden képzeletet felülmúl. :-)
 
Én most a baracklekváros verziót készítettem el, ezzel kívánok minden kedves olvasómnak:

Áldott, békés Karácsonyi ünnepeket!

 

5 megjegyzés:

Ani írta...

Én is egy egyszerűnek gondolt mákos gubát készítettem. Miért ne? Ki mondja meg, hogy mi az ünnepi?
Áldott ünnepeket kívánok az egész családnak.

Katalin írta...

Nektek is áldott, boldog karácsonyt!

Okki írta...

Szeretetteljes, áldott Karácsonyt kívánok az egész családnak! :)

Luca írta...

Mi mézzel esszük. És nemcsak angyali csíkként...., aránylag gyakran szerepel a kívánságlistán.
Békés, boldog karácsonyt kívánok nektek!

marisz57 írta...

Kissé megkésve kívánok áldott, boldog ünnepeket! :)
A mákos tésztát nagyon szeretjük, és mióta kiderült, hogy csontritkulásom van, igyekszem gyakrabban készíteni. Ezt a szilvalekváros-sütős változatát viszont nem ismertem, feltétlenül ki fogom próbálni.