2018. december 1., szombat

Nutellás csavart csiga - Uzsonnaötlet


Kelt tésztát készültem sütni vasánap délutánra és a lányoknak uzsonnaként a suliba. Gyors kutakodás után Barbi konyhájából a Nutellás csigára esett a választásom.
 
Egyszerű és gyors recept, csak követnem kellett a leírást. Még a Nutellát nem szerető férjem is majszolt belőle pár darabot. :-)
 
Nagy élmény volt Veronikámmal a formázás, élvezte, hogy nyakig mogyorókrémes lehet. :-D
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
fél csomag (25 g) élesztő
3 tojássárgája
3 csapott evőkanál kristálycukor (kb. 70 g)
3 evőkanál olaj
Nutella, jó sok (vagy más mogyorókrém)
1 tojásfehérje a kenéshez

A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
 
Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra, ~4mm vékonyra. Felét megkenjük Nutellával, ne sajnáljuk, de azért túlzásba se vigyük mert kifolyik sütéskor. A tészta másik felét ráhajtjuk a Nutellás oldalra és kétcentis csíkokat vágunk pizzavágóval. A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket. A csigákat megkenjük fehérjével.
 
Fél órát újra kelesztjük majd 180 fokon pirosra sütjük.
 
 

4 megjegyzés:

Katalin írta...

De jól néznek ki így megcsavarva! Nagyon mutatósak! A nutellát mi is szeretjük, de elég ritkán eszünk, akkor is vékonyan megkenve kiflit vagy kalácsot. Ez nagyon finom lehet, a ropogós tetejével :-)

marisz57 írta...

A férjed nem szereti a nutellát, ezért csak pár darabot majszolt belőle...😊 Az én férjem a paradicsomlevessel van így - nem szereti, ezért csak két tányérral eszik. 😊

Györgyi írta...

Nagyon csinosak lettek. Ilyet én is szoktam sütni, imádom ezt a formázást, nagyon jól mutat :)

teller-cake írta...

Garantált siker, egy próbát megér!