2024. november 28., csütörtök

Áfonyás sajttorta (blogjátékra)


Ani, a Parókia konyhájáról nemrég jópofa játékot hirdetett,
"Ki vagyok én?" címmel. Képmegjelölés nélkül kellett fotókat küldeni neki azért, hogy a játékos kedvű blogtársak találgassanak - melyik képet ki készítette. 

A feladatot az is nehezítette, hogy nem tudhattuk, kik jelentkeztek a játékra. Az eredményhirdetés meglepetést hozott, én találtam el az összes blogjátékos nevét. :-)

Itt is köszönöm a remek játékot! :-) 

Kíváncsi lennék, hányan találták el az én fotómat?

A játékra egy áfonyás sajttortát készítettem az alábbi recept szerint:

Hozzávalók:
Kekszalap:
20 dkg apróra tört keksz
8 dkg vaj
Sajttorta:
50 dkg krémsajt
2 tojás
16 dkg porcukor
3 dl tejszín
2 púpos teáskanál vaníliás pudingpor
Áfonyaöntet:
15 dkg fagyos áfonya
Némi cukor
2 dkg vaníliás pudingpor

A kekszet a vajjal összemorzsoltam és egy ~18 cm-es kerek, sütőpapírral bélelt forma aljába simítottam (olyanba, ami nem kapcsos!). 180 fokon öt perc alatt elősütöttem.

A sajttorta hozzávalóit gyorsan kikevertem, nem szabad sokáig, hogy ne legyen túl levegős. Néhányszor az asztalhoz ütögettem a tálat, hogy távozzon a levegő belőle. A sült kekszre öntöttem és egy magas peremű tepsibe tettem. Vizet öntöttem köré olyan 1 cm magasan.

150 fokon légkeverős sütőben addig sütöttem (40-50 perc), amíg szint nem kapott a teteje és tűpróbával megállapítható volt, hogy készre sült/főtt.

Meg kell várni, hogy teljesen kihűljön, ekkor lehet kiszedni a sütőpapír segítségével.

A fagyos áfonyából, cukorból és pudingporból sűrű öntetet főztem a tetejére.

Egy éjszakás hűtést követően, másnap az igazi!



Nincsenek megjegyzések: