2013. május 8., szerda

Rákóczi túrós - az eredeti (?)! - SAD15-re

 
Kedvenc blogjátékom, a Süss!Alkoss!Díszíts! (SAD) a 15. fordulójához érkezett, amelynek háziasszonya nem más mint Gionetta, a Magyar ízek tárházából. Amikor elolvastam az új témát miszerint...: 
...már tudtam, hogy Rákóczi túróst fogok sütni, ugyanis ezer éve vágyom rá. :) Kezembe akadt a könyvespolcomon egy 1990-ben kiadott "A fenséges túró" című könyv Oriskó Ferenctől, amely szerint a benne található recept Rákóczi János, az egyik leghíresebb magyar szakács eredeti receptje

Egy biztos, hogy irtó finom volt és számomra meglepő hozzávalót is tartalmazott, a túrótöltelékbe kellett tenni zsemlekockát! 
 
Lefotóztam a receptet, mert elég hosszú, csak sütési időket tenném hozzá a tapasztalatom alapján:
Linzer elősütése: 15 perc 170fokon
Linzer+túrótöltelék együtt sütése: 15 perc 170 fokon
Hab szárítása: 15 perc 100fokon.
Mogyoróval is fotóztam, hogy igaz legyen az ének teljesen! :)




















19 megjegyzés:

  1. Bizony ám, ez az igazi! Nem maradt egy kevéske? :)

    VálaszTörlés
  2. Zseniális! Nekem is van Rákóczi túrós receptem (imádjuk, főleg édesapám!), de nagyon örülök annak, hogy az eredeti recept is nálam lesz. Biztosan kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  3. Ez gyönyörű lett! Én egyszer sütöttem, de a hab nem lett szép a tetején, elment a kedvem tőle. Teszek majd még egy próbát:-)

    VálaszTörlés
  4. Hmmm, jöhetne egy fél tepsivel, mivel imádjuk :)) Érdekes a zsemle a túróban, eszembe nem jutott volna :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett! :)
    Szeretjük mi is, csak sajnos elég ritkán készítem.

    VálaszTörlés
  6. Férjúr ma Békés megyében melózik, átküldöm hozzád egy kis kóstolóért :-)))) Istenien néz ki, mint mindig!

    VálaszTörlés
  7. Tényleg csodás lett, hogy fincsi az nem kértséges! Én még sosem készítettem Rákóczi-túróst (sem) ... :)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű lett! És még milyen finom is lehet... :-D

    VálaszTörlés
  9. Mesés lett - és imádom, hogy a tészta olyan vékony!

    VálaszTörlés
  10. Remekeltél ezzel a sütivel(is)!
    Én még soha nem készítettem. Egyszer ettem életemben és az nem esett jól valamiért.
    Talán el kellene felejtenem, és kipróbálni.
    Talonba teszem a receptedet - illetve Rákóczi János receptjét.

    VálaszTörlés
  11. Azta mindenit, de megennék belőle pár kockát, ha lehetne...:) Nagy kedvencem!

    VálaszTörlés
  12. Szuper lett! Szivesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nektek, örülök, hogy ilyen sokatoknak tetszik ez a finomság!
      Marisznak remélem lesz módja megkóstolni újra, hogy elfelejtse a rossz élményét! ;-))

      Törlés
  13. És még mogyorót is tettél a tetejére, hogy teljesen "dalhű" legyen! :) Eredeti vagy sem, mindenesetre nagyon-nagyon guszta, én is jó régen sütöttem már! :)

    VálaszTörlés
  14. Nagyon szép lett! Az már biztos, hogy jó a habos süti!
    Mekkora kisbarackotok van már! Maholnap érik:-)

    VálaszTörlés
  15. Gyönyörű szép lett, megkóstolnám, annak ellenére, hogy nem igazán kedvelem:) Bár én magam még sosem sütöttem, pont azért mert nem kedvenc. Megyek megnézem a SAD határidejét, nehogy lemaradjak:)

    VálaszTörlés
  16. Fenséges hmmmm :) kérek belőle! :)

    VálaszTörlés
  17. Mivel a feladatot 120%-an teljesítetted, küldhetsz nekem próbadarabot! ;-) Köszönöm a játékot! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi lányok, Gionetta - nyithatod az ablakod!! ;-))

      Törlés