2013. május 8., szerda

Rákóczi túrós - az eredeti (?)! - SAD15-re

 
Kedvenc blogjátékom, a Süss!Alkoss!Díszíts! (SAD) a 15. fordulójához érkezett, amelynek háziasszonya nem más mint Gionetta, a Magyar ízek tárházából. Amikor elolvastam az új témát miszerint...: 
...már tudtam, hogy Rákóczi túróst fogok sütni, ugyanis ezer éve vágyom rá. :) Kezembe akadt a könyvespolcomon egy 1990-ben kiadott "A fenséges túró" című könyv Oriskó Ferenctől, amely szerint a benne található recept Rákóczi János, az egyik leghíresebb magyar szakács eredeti receptje

Egy biztos, hogy irtó finom volt és számomra meglepő hozzávalót is tartalmazott, a túrótöltelékbe kellett tenni zsemlekockát! 
 
Lefotóztam a receptet, mert elég hosszú, csak sütési időket tenném hozzá a tapasztalatom alapján:
Linzer elősütése: 15 perc 170fokon
Linzer+túrótöltelék együtt sütése: 15 perc 170 fokon
Hab szárítása: 15 perc 100fokon.
Mogyoróval is fotóztam, hogy igaz legyen az ének teljesen! :)




















19 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Bizony ám, ez az igazi! Nem maradt egy kevéske? :)

heti menük írta...

Zseniális! Nekem is van Rákóczi túrós receptem (imádjuk, főleg édesapám!), de nagyon örülök annak, hogy az eredeti recept is nálam lesz. Biztosan kipróbálom:)

HajniZoli írta...

Ez gyönyörű lett! Én egyszer sütöttem, de a hab nem lett szép a tetején, elment a kedvem tőle. Teszek majd még egy próbát:-)

Györgyi írta...

Hmmm, jöhetne egy fél tepsivel, mivel imádjuk :)) Érdekes a zsemle a túróban, eszembe nem jutott volna :)

Okki írta...

Nagyon szép lett! :)
Szeretjük mi is, csak sajnos elég ritkán készítem.

Marka írta...

Férjúr ma Békés megyében melózik, átküldöm hozzád egy kis kóstolóért :-)))) Istenien néz ki, mint mindig!

wanna írta...

Tényleg csodás lett, hogy fincsi az nem kértséges! Én még sosem készítettem Rákóczi-túróst (sem) ... :)

Zsuzska írta...

Gyönyörű lett! És még milyen finom is lehet... :-D

Muskátli Büfé írta...

Mesés lett - és imádom, hogy a tészta olyan vékony!

marisz57 írta...

Remekeltél ezzel a sütivel(is)!
Én még soha nem készítettem. Egyszer ettem életemben és az nem esett jól valamiért.
Talán el kellene felejtenem, és kipróbálni.
Talonba teszem a receptedet - illetve Rákóczi János receptjét.

Seffer Lilla írta...

Azta mindenit, de megennék belőle pár kockát, ha lehetne...:) Nagy kedvencem!

Luca írta...

Szuper lett! Szivesen megkóstolnám.

teller-cake írta...

Köszönöm Nektek, örülök, hogy ilyen sokatoknak tetszik ez a finomság!
Marisznak remélem lesz módja megkóstolni újra, hogy elfelejtse a rossz élményét! ;-))

Hankka írta...

És még mogyorót is tettél a tetejére, hogy teljesen "dalhű" legyen! :) Eredeti vagy sem, mindenesetre nagyon-nagyon guszta, én is jó régen sütöttem már! :)

Gerdi írta...

Nagyon szép lett! Az már biztos, hogy jó a habos süti!
Mekkora kisbarackotok van már! Maholnap érik:-)

trollanyu írta...

Gyönyörű szép lett, megkóstolnám, annak ellenére, hogy nem igazán kedvelem:) Bár én magam még sosem sütöttem, pont azért mert nem kedvenc. Megyek megnézem a SAD határidejét, nehogy lemaradjak:)

Millye írta...

Fenséges hmmmm :) kérek belőle! :)

gionetta írta...

Mivel a feladatot 120%-an teljesítetted, küldhetsz nekem próbadarabot! ;-) Köszönöm a játékot! :-))

teller-cake írta...

Köszi lányok, Gionetta - nyithatod az ablakod!! ;-))