2014. január 10., péntek

Francia krémes - "lusta-asszony módra" :)


Ki tippelné meg, hogy a képen látható krémest fél óra alatt dobtam össze? ;-)

Bizony, bizony időnként én is megkönnyítem a magam életét és trükkökhöz folyamodom. :):

Szóval az úgy történt, hogy még nyáron olvastam Móninál, hogy kipróbálta és nagyon dicsérte a  drOetker házi krémes port. Ezt az infót elraktároztam magamnak, hogy egyszer hátha..., de igazából van nekem jól bevált krémes receptem.

A múlt héten kaptam ajándékba készre sütött krémes lapot és a férjem sürgette, hogy csináljak már belőle krémest. Semmi kedvem nem volt, hogy órákig pepecseljek, így az első adandó alkalommal megvettem a Móni által dicsért port.
Nem bántam meg, tényleg finom, selymes és stabil krém lett belőle percek alatt! Több időbe került kartonból kerete szerkesztenem a krémes lap köré mint elkészíteni a krémet.... ;-)

Hozzávalók:

1 csomag Dr. Oetker Házi Krémes krémpor
8 dl tej
50 dkg mirelit leveles tészta vagy készre sütött krémes lap
4dl tejszín
2 csomag habfixáló
2 csomag vaníliás cukor
1 tortabevonó

A készre sütött krémes lapot kétfelé vágtam, az egyik köré kartonból keretet készítettem. A másiknak a sima felét megkentem gőz felett megolvasztott csokoládéval.

(Mirelit tésztánál: A tésztából 2db 20x 30-as lapot nyújtunk,szilikonos sütőpapírra tesszük és forró, 200 fokos sütőben megsütjük) A

Egy tálban először kemény habbá vertem a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval. (Azért ezzel kezdtem, hogy ne kelljen a keverőt elmosogatnom :-D) A felvert tejszínt félre tettem egy tálba és a krémes port a 8dl tejjel 3 perc alatt sűrű állagúra kevertem.

A kész krémet a keretbe simítottam. Vártam pár percet és rákentem egyenletesen a tejszínt is.Betettem a hűtőbe dermedni.

A csokival megkent krémes lapot kis kockákra vágtam, ezeket a tejszín tetejére helyeztem. 2 óra pihenés után szeleteltem és tálaltam a süteményt.






19 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon szépek lettek:))
A csokoládé a tetején remek ötlet és milyen széppé varázsolta a krémest !

tejszínhab írta...

Ó. Jaj, nekem :D

Éva írta...

Csodásan néz ki nagyon finom lehet!

Muskátli Büfé írta...

Meseszép!

Györgyi írta...

Nekem is nagy kedvencem ez a por, nagyon hasznos tud lenni a sietős napokon. Az előre sütött krémes lapot még nem ismerem. Szépek lettek a krémesek :)

trollanyu írta...

Nagyon szép lett így lusta asszony módra is, a férjed biztosan elégedett volt:) Nem ismerem ezt a port, gondolom hasonló lehet, mint a pudingpor, sürgős esetekre jól jön.

Vicuska írta...

Nem néz ki lusta módúnak!!! :D Elegáns!

Gerdi írta...

Így is csodaszép! Én is jót hallottam erről a porról, Húgaim használják, én még nem vetemedtem rá. De ki tudja... még egy-két hét munka, s már csak az érdekel, minél hamarabb túl legyek a házi munkán:-)

Millye írta...

Jujjjjj imádnám :) gondolom pillanatok alatt elfogyott :)

HajniZoli írta...

Guszta nagyon! Harapnivaló:)

Luca írta...

Nagyon finomnak néz ki.

teller-cake írta...

Móni: köszi és az ötletet is! Nem vagyok híve az ilyen "félkész" dolgoknak, de ez tényleg nagyon finom volt!!
Tejszínhab: nekünk is... ;-)))
Éva: örülök, hogy tetszik!
MuskátliBüfé: köszi!
Janka: pedig a kész lap a hab a tortán! ;-D
Trollanyu: tényleg egy percek alatt megvan a krém és meglepően JÓ!! :)
Vicuska: köszönöm, a krémes nevében is! :)
Gerdi: most már én is csak ajánlani tudom!
Millye: csak úgy tűntek el a szeletek hipp-hopp...
HajniZoli: ugye? ;-))
Luca: köszi! :)

Seffer Lilla írta...

Hú, de jól néz ki!

Csilla írta...

Hűűű, nagyon szép! Köszi a tippet, azért így mennyivel gyorsabb elkészíteni ezt a finom sütit! :)

Csigabige írta...

Nagyon guszta lett így is! Tetszik! :)

teller-cake írta...

Köszi lányok! :)

Kati írta...

Guszta nagyon lusta asszony módra is:)

marisz57 írta...

Nagyon jól néz ki! Most már tudjuk, milyet készít a "lusta asszony"! :)

teller-cake írta...

Kati: örülök, hogy így látod! :)
Marisz: :-DD egy nagyon lusta asszony....:-D