2014. július 11., péntek

Krémsajtos brownie egressel, meggyel

 

Még május végén szerettem bele ebbe a receptbe első látásra Juditkánál. Meg is fogadtam, hogy amint lesz saját gyümölcsünk elkészítem valamivel. 
Majszoló brigád :)

Egyszerre érett be a piszke és a meggy, így nem válogattam, mindkét gyümölccsel megszórtam a süteményt. :) Megoszlottak a vélemények a családban: a férjem és én az egreses változatot favorizáltuk - isteni volt az étcsoki és a savanykás egres együtt! - míg a gyerekek a meggyes mellett foglaltak egyértelmű állást. Nem vesztünk össze, mindenki behabzsolta a saját, kiválasztott részét... :-DD

Készítettem már néhány brownie süteményt, de most ez az abszolút kedvenc.

Hozzávalók:

Csokis rész:
3 db tojás
15dkg cukor
20dkg étcsokoládé
15dkg vaj
10dkg liszt

Krémsajtos rész:
2db tojás
5 dkg cukor
25 dkg mascarpone (nálam házi változat)
1 evőkanál liszt

+ gyümölcsök

Az étcsokit a vajjal gőz felett felolvasztottam. A tojásokat habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a lisztet és az olvasztott csokit.

Egy 20x30-as tepsit kizsíroztam, kiliszteztem, beleöntöttem a csokis tésztát.

A krémsajtos részhez a tojást a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a lisztet majd a krémsajtot. Ráöntöttem a csokis részre és villával kissé összekavartam.

Megszórtam gyümölccsel és 180 fokon ~20 perc alatt készre sütöttem. Nem szabad szárazra sütni!


11 megjegyzés:

  1. Ha nem bánod, én mindegyiket megkóstolnám. De szigorúan csakis azért, hogy állást tudjak foglalni eme kérdésben ;)

    VálaszTörlés
  2. Csuda finom lehet, ezért viszem is kipróbálásra. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tejszínhab: akkor küldök mindkettőből fénypostán.... :)
      Okki: örülök ha viszed, remélem ízleni fog!

      Törlés
  3. Hű, de guszta kockák. :) Finom lehet piszkével is, de szerintem bármely gyümölccsel kiváló sütemény - én imádtam !

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett, én a meggyesre szavazok :)

    VálaszTörlés
  5. Finom lehetett! És ilyen szép környezetben elfogyasztani mégjobb lehetett :-)

    VálaszTörlés
  6. Szeretem a meggyet és az egrest is. Szóval jöhetne....

    VálaszTörlés
  7. A savanykás gyümölcsök nagyon jól passzolhatnak az édes tésztához, el is hiszem, hogy most ez a favorit nálatok! :)

    VálaszTörlés
  8. Nekem jöhetne mind a két fajta süti. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm lányok, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés