2019. november 21., csütörtök

Almarózsák


Régóta sláger már ez a gyönyörű sütemény, de én csak most jutottam el odáig, hogy elkészítsem. Pedig hipp-hopp készen van bolti levelestésztából és az eredmény.... csodálatos a szemnek és a szájnak is! :-)
Tortafüggő Marisz oldalán láttam meg nemrég, az ott közzétett videó alapján készítettem el. Csekkoljátok le a videót, én csak a hozzávalókat és a fő lépéseket írom össze:
 
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (500g)
2-3 db piros héjú alma
3-4 evőkanál baracklekvár
Fahéj - én ezzel meghintettem a lekvárréteget
Egy marék tört, pirított dió
 
  • A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtottam.
  • A tésztából ~5 cm széles csíkokat vágtam.
  • A csíkokat megkentem lekvárral, meghintettem fahéjjal, megszórtam pirított dióval.
  • Az almát megfeleztem, kivágtam a közepét és a lehető legvékonyabb szeletekre vágtam. (Valahol olvatam, hogy citromos forró vízbe kell áztatni a szeleteket, de ez nekem nem jött össze, az ilyen módon áztatott alma szétmálott. Lehet, hogy ez almafajta függő is. Én csak hajszálvékony szeleteket vágtam és simán fel tudtam a tésztát tekerni.)
  • A tésztacsík egyik szélére helyeztem a szeleteket úgy, hogy kicsit fedjék egymást és felük lelógjon a tésztáról. Így tekeretm csigává a csíkokat és helyeztem muffin formába őket.
  • Szilikon muffinformákban sütöttem készre a rózsákat 180 fokon ~20 perc alatt.
 
 
 
Az elkészítés tényleg pofonegyszerű, pedig a látvány alapján valami bonyolult készítési módra tippelnénk. Próbáljátok ki bátran!
 
Köszi Marisz a bíztatást és a receptet! :-)))
 
 
 
 
 

4 megjegyzés:

Vanilin írta...

Gyönyörű! :)

Éva írta...

Nagyon szép guszta kár beleharapni:-)) Még régebben én is kipróbáltam.

marisz57 írta...

Nagyon ügyes vagy Zsuzsa, szépek lettek az almarózsáid! :) Köszönöm, hogy rólam is említést tettél a bejegyzésben - én csak ötletadó voltam.És ügyesebb vagy mint én, hisz a nyers almával is tudtál dolgozni. :)

Gerdi írta...

De szépek lettek!