2012. január 28., szombat

Nefelejts Fifi-s túrótorta

Még tavaly februárban készítettem ezt a túrótortát - most találtam rá a képre - , amelyre a töltelék és kakaópor segítségével felrajzoltam egy Fifi fejet és színezett zselével kitöltöttem az arc részleteit. Szeretek zselével így képeket rajzolni, a régi torta fotóim között több ilyen is szerepel. Ez ízben jobban harmonizál a túróval mint a marcipán, a fondant vagy a csokoládé és szeretem azt is, hogy olyan vidáman csillog. Persze nem veheti fel a versenyt egy szépen burkolt tortával, de nem is mindig ez a tökéletesség a cél. Legalább is nekem nem. :-)


4 megjegyzés:

 1. Nagyon szép!
  Én valamikor tanuló koromban dolgoztam zselével,ez is egy tudomány. Nem is emlékszem már hogyan kell!

  VálaszTörlés
 2. Zselés torta díszítés?? Számomra ez valami új, én addig jutottam, hogy a gyümitorta tetejére ráöntöttem a zselét, illetve múltkor bepróbálkoztam a házi gumicukorral (nem arattam sikert, az én nagy kamaszaim - 20, 17 - a boltit jobbnak találták, illetve a radírt szoktam csinálni - csak szétcsúszik - a lányom kedvéért. Ez olyan, mintha ecsettel festetted volna, nagyon szép!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fontos, hogy egyenes legyen teljesen a torta teteje, hogy ne csurogjon el a zselé + jól le legyen hűtve. A vajkrémcsíkok - amikkel rajzolom a formát - azok adják meg a határvonalakat, ahová kiskanállal óvatosan beadagolom a színes zselatint. Türelemjáték de tényleg szép lesz! A fotón sajnos nem látszik olyan jól, hogy milyen csillogós a felület. Próbáld ki nyugodtan!

   Törlés