2014. március 1., szombat

"44" likőr Húsvétra - most kell elkészíteni! :)


Karácsonykor mutattam be egy hosszú érlelésű, házi készítésű likőrt, a "44"-et. Akkor többen kérték tőlem, hogy Húsvét előtt szóljak időben mert elkészítenék az ünnepekre. Hát itt az idő! :)

Talán összerakni kicsit macerás, de aztán már csak várakozni kell rá kerek 44 napot. :)

Nagyon kellemes, erősen narancsos likőr a végeredmény ahol az utóízben érezhető meg a kávé. Nálunk mindenkinek nagyon ízlett!

Mindenképpen érdemes kivárni az előírt érlelési időt mert hétről-hétre finomabb lett a végeredmény. Én elég hűvös helyen érleltem, így viszonylag sok cukor maradt az alján, amit az utolsó héten párszor felkevertem. 

A kész likőrt leszűrtem (a narancs teljesen ehetetlenné vált, totál kiszipolyozta az alkohol), a visszamaradt cukor egy kis pohárba került ahonnan kiskanalanként elfogyogatott....mint a Dianába mártott kockacukor... :-P
12 megjegyzés:

 1. Jól hangzik, csak ne kellene bele annyi cukor :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem megpróbálhatod kevesebbel vagy másfajtával. Mint írtam, nekem fel sem olvadt mind, marad az alján bőven! :)

   Törlés
 2. De jó, hogy hoztad, így még tényleg elkészülhet húsvétra! :) Visszanéztem a receptet, tényleg ilyen kevés alkohol kell hozzá? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából nem mértem az alkoholt csak felöntöttem. A receptnél az eredeti mennyiség - a francia honlapról - szerepel de kijavítottam többre, mert az alig 1dl tényleg kevésnek tűnik... :-D Köszi, hogy szóltál!

   Törlés
 3. Köszi hogy jelezted itt az idő most vagy...

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jó! a 44-es külön tetszik! :)

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm, hogy szóltál!!!! Isteni ez a likőr - köszönöm a kóstolót ezúton is :)

  VálaszTörlés
 6. De érdekes! Narancs és kávé... meg biztosan jó édes is a sok cukortól, ez nálam elvárás az alkohollal szemben:-) Azt mondod, el kell készíteni? Miért is ne?

  VálaszTörlés
 7. Nagyon klassz recept, bár mi nem vagyunk alkohol fogyasztók, de sütikbe el tudom képzelni:) Csak azt tudnám, miért éppen 44 nap:)

  VálaszTörlés
 8. Válaszok
  1. Éva: ...vagy soha? Azt azért ne, inkább legközelebb... :-)))
   Marisz: köszi!!
   MuskátliBüfé: anyósommal úgy döntöttünk, hogy egy 5 literes üvegben készítünk egy extra nagy adagot. :)
   Gerdi: remélem kipróbálod,nagyon kellemes!
   Trollanyu: gondolom a hasonló számok miatt adta magát a nap száma is, de az biztos, hogy ennyi érés minimum kell neki.
   Kati: köszi! :)

   Törlés