2014. július 30., szerda

Fejre állított almáslepény

 

Roskadozik anyuék kertjében a nyári almától a fa, így a család egyöntetűen megszavazott egy almás süteményt a hétvégére. :)
Receptet most a család régi, kézzel írott füzetében kerestem és meg is találtam hamar a megfelelőt. 

A lefotózott hozzávalókhoz az alábbiakat fűzném hozzá:
  • sokalltam a 25 dkg cukrot, így levettem azt 15-re, bőven elég volt így is
  • porcukor helyett kristálycukorral dolgoztam
  • 7 db nagy almát szeleteltem fel
  • az almaszeleteket a tepsi alján mazsolával is megszórtam
  • amikor a tésztát ráöntöttem az almára - összeráztam kicsit a tepsit, hogy jól körülvegye a piskóta a gyümölcsöt
  • 20x30-as tepsit használtam
  • 180 fokon 35 percig sütöttem a süteményt
  • miután kihűlt, kifordítottam a tepsiből és meghintettem fahéjas porcukorral



7 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Nagyon szeretem az ilyen "hiteles" recepteket, ahol a papír állapotából látszik, hogy már sokszor készítették, tehát biztosan finom :) köszi, Zsuzsi

Hankka írta...

Milyen jó kis recept, és nagyon guszta a végeredmény! :) Almás sütibe még nem tettem mazsolát, de miért is ne, biztosan nagyon finom így is! :)

Millye írta...

Nagyon finom lehet, a nagylányom imádja az almás sütiket (is) nálunk nagyon "bejövős" lenne :D

Unknown írta...

Szia!

Kérlek, nézz be hozzám. Van egy kis meglepetésem számodra.
Itt tekintheted meg: http://zsuzsifinomsagai.cafeblog.hu/2014/07/30/liebster-dijat-kaptam/

Üdv: Zsuzsi

Györgyi írta...

Finom lehetett. Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető sütiket :)

Luca írta...

Nagyon klassz recept. Élmény ilyet olvasni. A süti is nagyon jól néz ki

teller-cake írta...

Köszönöm, örülök, hogy tetszik nektek ez az egyszerű, ám nagyszerű süti! :)
Zsuzsi, köszi az invitálást, bekukkantok. :)