2015. május 7., csütörtök

Diplomakalap torta újra


Hoztam már itt a blogon diplomakalapot kétszer is, egyszer a maihoz hasonló komolyabb formában itt, és egyszer egy vicces verziót tökfejjel itt.  

Ott a kartonlap alatta
A múltkori verziónál úgy készítettem a lapot a tetejére, hogy méretre vágtam egy szürkére színezett fondant lapot és kiszárítottam. Mikor a helyére tettem és a burkolt tortarésszel együtt átkentem fekete festékkel, a festék nedvességtartalma átitatta a kiszárított lapot és lehajlottak a szélei. Bár nem nézett ki olyan szörnyen a dolog, de azért bosszantott. Most már okosabb voltam, így egy vékony kartonlapot megkentem vízzel hígított fondanttal és így ragasztottam hozzá a méretre vágott lapot. Kiszárítottam, átkentem és nemvolt meghajlás! Illetve a lap "hajlott meg" az én akartatom alatt! :-DD


Maga a torta a kedvenc csokitortám még csokisabb változata volt, lévén a piskótába is csokicseppeket sütöttem! :-) Kicsit máshogy alakítottam a formát most, elől csináltam egy kis kihegyesedő részt - ahol a sapkának a homlokra kell simulnia. virágok is kerültek mellé, lévén az ünnepelt hölgy volt.


Szívből gratulálok a sikeres vizsgákhoz újra!


8 megjegyzés:

Farci alkot írta...

Nagyon jó lett (ez is ) ! :)

Millye írta...

Csúcsszuper lett :)

Györgyi írta...

Csak annyit tennék hozzá, hogy emelem kalapom előtted :)

Katalin írta...

Gyönyörű lett! Hogy tud valaki ilyen ügyes lenni? :-)

H. Mária írta...

:)

tejszínhab írta...

Hű, jó magas, valami hasonlót kell jövő hétre virítanom, csak más témában :) Na majd, tanulok tőled :))

marisz57 írta...

Hű, ezt nagyon eltaláltad! :)

Luca írta...

Szuper lett. Lassan te is kaphatnál torta diplomát, annyira szép és finom dolgokat csinálsz.