2015. október 17., szombat

"Nekem miért nem sikerül?" - játék :-)


Éva, a Takarékos konyha háziasszonya hívott meg nemrég egy érdekes játékra, vagy inkább őszinteségi próbára. :-) Mindenkinek végig kell gondolnia, hogy mi az a konyhai művelet, ami neki soha sem sikerül. Ilyen bizonyára mindenkinek van, még nekem is.
Tortaként bezzeg jól megy a dolog.... :-))

Kedves Éva, a Te listádhoz azt tenném hozzá, hogy míg a tészta fonásával és a sütemény tetejének zselatinozásával nekem nincs gondom, viszont:
  • A rántás - főleg főzeléknél - szinte soha sem sikerül - nekem sem - elsőre...
  • Nagy bánatomra képtelen vagyok normális szilvás gombócot készíteni... Túl vastag, vagy szétfőtt lesz a tészta és nagyok a gombócok is. Pedig hányszor segítettem a mamáimnak benne... :-( Ma már inkább megveszem félkészen, vagy készítettek az anyósommal.... :-DD
  • Képtelen vagyok olyan hőfokon és lassan rántani a csirkét, hogy az jól átsüljön, pedig imádom a rántott csirkecombot. De ezt is megoldom, ezt anyukámtól szoktam kérni, ha hazautazunk... :-DD
Ezek a legfontosabb problémák, amelyeket a legjobban zavarnak és szívesen úrrá lennék rajtuk.

Kíváncsi lennék rá, hogy Dina - akinek hatalmas élvezet olvasni az írásait a problémamegoldásairól - és Janka - akinek imádom a stílusát és a receptjeit - vajon mivel küszködnek meg a legjobban a saját konyhájukban? 

Szóval             Csak, mert szeretem             és                     Dina világa            ??? :-)))


Persze bárki leírhatja megjegyzésben a saját nehézségeit, vagy szabadon elviheti a játék logóját és posztot írhat róla. És persze megköszönném ha egy-egy jó tanáccsal segítenétek az én nehézségeimben! :-)

12 megjegyzés:

Ani írta...

A rántást érdemes egy kis vízzel vagy főzőlével habverő segítségével felhígítani. Lehúzni a tűzről az edényt, és állandó keverés mellett hozzáadni. Elvileg meleg rántási.t hideg vízzel, hideget pedig meleggel hígítunk, de én erre nem figyelek.
A rántott csirkében nem biztos, hogy te vagy a hibás. A z üzletekben nem kapni 80-100 dkg-os példányokat, csak struccnak valót:) pedig ezek valók rántani. Lassú tűz, fedél, kicsontozás. Ezek szoktak segíteni, de ezzel nekem is bajom van.
A szilvás gombóchoz hozzá se fogok.:(

teller-cake írta...

Köszönöm a jó tanácsokat, meg fogom fogadni őket! A rántásomon már holnap megpróbálok javítani a vasárnapi ebéd előtt. :-) A csirkével kapcsolatban maradok anyukámnál... :-DD A gombóccal meg örülök, hogy nem vagyok egyedül. :-)

tejszínhab írta...

De cuki játék! Amint megláttam, nekem beugrott: puding! Szánom-bánom, de szinte sosem sikerül normálisan, bár most egy barátnőmnek gluténmentes pudingot főztem, hát még életemben ilyen jól nem sikerült :D

teller-cake írta...

Pudingfőzési nehézségek egy Haboskánál? :-) Hiába, mindenkinek megvan a gyenge pontja, már látom... <3

Éva írta...

Köszi hogy tovább viszed a játékot! A gombóc készítésével kapcsolatban nekem anyukám mindig azt mondta hogy fontos hogy a krumpli teljesen kihűljön mielőbb lisztet tennél hozzá és én csupán mokkáskanál zsírt teszek a tésztához úgy gyúrom össze! Kíváncsi vagyok majd a jelöltjeidre hogy mit írnak?:-))

teller-cake írta...

Nincs mi Éva, én köszönöm! A gombócnak meg adok még egy esélyt így... :-)

Ani írta...

Lejár a határidőm! Várom a sörös receptet!

Györgyi írta...

Köszönöm a megtiszteltetést, hogy kíváncsi vagy a bénázásaimra. Remélem nem baj, ha itt válaszolok,de egyszerűbb ez most nekem, mint egy posztot összerakni. Főzéssel nem igazán vannak gondjaim, csak akkor, ha ugyanúgy szeretnék valamit elkészíteni, ahogy előzőleg, mert az nem nagyon szokott összejönni, ugyanis képtelen vagyok receptből sütni-főzni. A sütés az már más, ott aztán képes vagyok hülyeségeket csinálni. A piskótám sosem sikerült, ezért már nem is próbálkozom az elkészítésével. A csokoládét képes vagyok vízgőz felett is odaégetni. Sokszor úgy néz ki a konyhám, ahol bomba robbant, mert hatalmas kupit tudok varázsolni, kb.. 2 perc alatt. A tejszín is sokszor kifog rajtam, mert képtelen vagyok felverni.... Hirtelenjében ennyi, de van még bőven.
Érdekes ez a szilvás gombóc kérdés. Éva anyukájától azt tanulta, hogy hideg krumplihoz jön a liszt. A nagyanyámtól én azt tanultam, hogy forró krumplihoz megy a liszt. Na, erre varrjunk most gombot :) Kezdem azt gondolni, hogy tök mindegy a hőmérséklet, csak hinni kell a saját módszerünkben és akkor minden sikerül. Zsuzsám legközelebb szuggeráld az alapanyagokat és tökéletes lesz a gombócod.:) Kizárt, hogy a Budapest sajttorta megalkotójának ne sikerülne!!!!!!!

teller-cake írta...

Köszönöm Györgyi! Jó volt olvasni a Te nehézségeidről, na meg szilvás gombócodról, ami most már tényleg összezavart.... :-DD Nagyon szeretnék tudni úgy főzni mint Te, érzésből csípőből.. :-)

teller-cake írta...

Jujj, gyorsan utána nézek a határidőnek, köszönöm a figyelmeztetést!

Luca írta...

Szerintem is adjál esélyt a gombócoknak. Igen, a kruplinak ki kell hűlnie és nem mindegy milyen krumpliból csinálod. Minél lisztesebb annál jobb (tökéletes a kifli krumpli hozzá) Én olajat szoktam beltenni nem zsírt, egy tojást és annyi lisztet amennyit felvesz. A csirkénél meg vágd be a csontoknál a húst egy kicsit és akkor könnyebben átsül. Bár gondolom ezt már anyukád is mondta.... Pudingot sütni szoktam, úgy mindig tökéletes.....
Én répatortát nem tudok sütni. Mindig szalonnás marad.... :(

Györgyi írta...

Köszi Zsuzsa, de azért még van hova fejlődnöm, sőt!!!!