Veronikám kedvence a tejberizs, mindig nyaggat, hogy mikor készítek. A fagyasztó-ürítés projekt keretében málnával készítettem el neki/és nekünk egy májusi vasárnap. Piacra ment apával és én gyorsan nekiálltam a készítésnek. Már kész volt a gyümölcspüré de még főtt a rizs, amikor Veró belépett az ajtón. Nem tudtam titkolózni, az első kérdése ez volt: "Hmmm, anya, mi ez a finom illat, tejberizs???" Hát igen... :-)
A szokásos receptemet használtam kicsit reformosabbra véve: barna rizzsel és nádcukorral készült a finomság. Barna rizzsel jóval tovább tartott a főzés, de ez az élvezeti értékéből semmit sem vont le.
Hozzávalók:
~40dkg málna (nálam fagyasztott)
1 púpos evőkanál nádcukor (ízlés szerint)
1 evőkanál vaníliás pudingpor
Tejberizs:
8dl tej
15dkg barna rizs
8 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál vaníliás pudingpor
A gyümölcsöntethez a fagyos málnát egy lábosba öntöm,
hozzákeverem a cukrot és a pudingport, majd gyakran kevergetve addig
főzöm míg kicsit be nem sűrűsödik. Üvegtálkák aljára osztom, pillanatnyi
kedvem szerint keveset félreteszek a díszítéshez.
A tejberizshez a tejet felforralom majd hozzáadom a rizst.
Gyakran kevergetve, fedő alatt, lassú tűzön kb. 25 perc alatt készre (barna rizsnél 60 perc)
főzöm. Hozzáadom a cukrokat és ha nem találom elég sűrűnek akkor szoktam
hozzáadni egy teáskanál vaníliás pudingport kevés tejjel elkeverve.
A ribizliszósz tetejére osztom a tálkákban a rizst.
Dekorálható a félretett szósszal, csokoládéval, fahéjjal vagy kakaóporral is. :)
5 megjegyzés:
Veronika tudja mi a jó:-)) Nagyon szeretem én is a tejberizst! Így elkészítve pedig imádnám!
Ha megígérem, hogy bevásárolok neked a piacon, én is kaphatok? :))
Nyami. :) Ez szuperül néz ki!
Naná! ;-))
A tejberizs nagy kedvencem, gyümölccsel meg főleg. :) Nagyon guszta. :)
Megjegyzés küldése