2017. április 3., hétfő

Kedvenc Képem Játék 2. Összefoglaló

 
 
Ani, a Parókia konyhája című blog írója nemrég egy kedves játékot rendezett az oldalán. Az ötlet apropója az volt, hogy eléggé kifulladtak mostanára a blog-játékok (pl. SAD, Blogkóstoló), ezért egy ezeknél egyszerűbb játékkal mozgósított minket Ani (összefoglaló itt) egymás munkájának megismerésére.
 
Szimplán csak el kellett küldeni egyik kedvenc képünket a forduló házigazdájának - jelenleg nekem - és az összegyűlt fotókból készül egy összefoglalás. Így jobban megismerjük egymást, a képeinket, a receptúráinkat.
 
Az általam rendezett 2. fordulóra 12 blogger küldött szebbnél szebb képet, amelyeket már is bemutatok.
 
Éssss..... doppergéssss...... egy vállalkozókedvű bloggerina, Melinda - a Habverő és fakanál blog alkotója, már vállalkozott is a 3. forduló megrendezésére, amit itt újból köszönök! Kutassátok át újra a fotóalbumotokat, lesznek ott még kedvenc képek! <3
 
Egy húsvéti ételsorba könnyen beilleszthető finomság, amely a gyomor mellett a lélekre is hat - hiszen a recept bemutatásánál a bibliai elmékedés itt sem marad el Anitól.
 
 
Marisz is a húsvéti ünnep jegyében választott egy gyönyörűséges tortát, amelynek bárki bátran nekiláthat. Az már csak hab a tortán, hogy az alkotás répából készült dióval, barna cukorral, fahéjjal...hmmm..
 
A csodálatos kézügyességgel megáldott Millye egy Frilly cake elnevezésű fodros, cukorcsipkés, karamellrózsás tortacsodát küldött nekünk kedvencként. Miközben próbálom becsukni a számat az álmélkodástól - egyetértek Millye poszt-címével: "....Kell ennél több?"
 
 
Folytatódik a csodás torták sora nyuszis fronton, Éva lúdláb tortája bomabiztos választás az ünnepekre. Csokoládé, meggy és csokoládé.... a tökéletes csábítás titka.
 
 
Ha nem akarjuk túlterhelni a locsolók gyomrát, viszont teljesen el akarjuk csábítani őket - ez a torta tökéletes választás lesz. :-) Büszkén olvastam Janka bemutató levelében, hogy a recept megalkotását jómagam is ihlettem az egykoron bemutatott csokoládés pilletortámmal.
 
 
Melinda a következő forduló háziasszonya egy különleges, könnyed rétes képével jött játszani, amely bármilyen alkalommal, bármilyen asztalon megállja a helyét. Egy gyors és könnyen variálható recept túróval, gyömölccsel és egy csábító fotóval.
 
 
Luca, aki csodálatos kézügyességével a varrás terén gyakran elkápráztat a blogján, időnként recepteket is posztol, nem is akármilyeneket. Ki nem szeretné a kürtös kalácsot, amelynek házi készítése régi vágyam. Most egy szépséges fotón merengek rajta...
 
 
Aki eddig még nem szövögetett gasztro-terveket Húsvétra, az most garantáltan megteszi Katalin fantasztikus fotóját elemezve: főtt tojásból tyúkok, egerek, csibék, aszpik tojás, paradicsom katica és gomba... - aki itt nem lel ihletre, az nem is akart találni... Mestermunka!
 
 
Egy csodás fotó, egy csodás recept, egy csodás történet. Konyhovirtuóz interaktívan segítette ezzel a recepttel egy sütni készülő barátját, aki félt nekiállni a készítésének: fázisfotók készültek a készítés foylamatáról, ezek elektronikusan elkerültek a baráthoz, aki ez alapján megalkotta ennek a csodának a testvérét..... <3
 
Hajni három képet is küldött, hogy válasszak közülük és én rögtön beleszerettem ennek az uzsonnasüteménynek a fotójába. Nagyon kívánatosak ezek a kiflik a gyönyörűen megkomponált felvételen.
 
 
Nem tudom, hogy létezik-e ember a földön, aki ne szeretné az islert, pláne, ha egy ilyen gyönyörű fotón reklámozzák. Az már csak tetőzi a dolgot, hogy mákimádó vagyok és a fehércsokit sem vetem meg...Ria, ez több mint csodás lett!
 
 
 12. Lencsés töltött káposzta lilakáposztából - Makacska, azaz Kati konyhájából:
Kati receptjei és képei közül nem is tudnék választani, hogy menyikért rajongok jobban. Most is egy csodás gasztro-csavarral készített töltött káposztát: lila káposztában töltve, hús helyett lencsével, de a biztonság kedvéért némi szalonnával - az íze kedvéért. :-) Gyönyörű kompozíció!


13. Mákosgubás sajttortácska szilva öntettel - a saját konyhámból:
Egyik büszkeségem ez a recept, amely életem első sajttortája volt és mégis remekül szerepelt egy nívós receptversenyen, amivel kiérdemelte a "Budapest sajttortája" megtisztelő címet.


Köszönöm Aninak a lehetőséget és mindenkinek, hogy velem játszott! :-)


 
 
 
 

16 megjegyzés:

Gerdi írta...

Most értem ide, így lemaradtam a játékról... Remek összefoglalót írtál, csábító fotókkal! :-)

Éva írta...

Nagyon vonzó szemnek és szájnak ez a felhozatal! Köszi a játék lehetőségét és az összefoglalót!

Ani írta...

Nagyszerű felhozatal. Ha most ezek közül kellene választani, akkor talán nem is tudnék. Mindenkinek gratulálok.

MrsSame írta...

Köszönet az összefoglalóért. Már ki is néztem két receptet. :D

tejszínhab írta...

Na, erről szépen lemaradtam :( mindenestre legalább a képekben tudok gyönyörködni :)

KonyhaMalacka írta...

Nagyon jó összefoglalót írtál ezekről a jobbnál jobb receptekről és képekről ! Jó volt...
Külön köszönetem a kedves szavakért ! :)

teller-cake írta...

Kár, hogy lemaradtál, de lesz még forduló.

teller-cake írta...

Én köszönöm a részvételt!

teller-cake írta...

Az ötlet a Tied, de én is köszönöm.

teller-cake írta...

Ez szuper Melinda, már megérte! 🙂

teller-cake írta...

Nem baj Haboska, majd legközelebb. 🙂

teller-cake írta...

Nincs mit Ria, imàdtam a fotódat. ❤️

Flóra írta...

Na, erről nekem is sikerült lemaradnom, de majd legközelebb... A fotók nagyon szépek! :)

Millye írta...

Csodálatos összefoglaló :) köszönöm a lehetőséget és hogy gondoltál rám <3

marisz57 írta...

Kissé megkésve köszönöm a játék lehetőségét és a remek összefoglalót! Jól "kitettünk magunkért" gasztrobloggerek! :D

HajniZoli írta...

Szépek, ínycsíklandozóak! Köszi a lehetőséget a játékra :)