2017. április 3., hétfő

Kedvenc Képem Játék 2. Összefoglaló

 
 
Ani, a Parókia konyhája című blog írója nemrég egy kedves játékot rendezett az oldalán. Az ötlet apropója az volt, hogy eléggé kifulladtak mostanára a blog-játékok (pl. SAD, Blogkóstoló), ezért egy ezeknél egyszerűbb játékkal mozgósított minket Ani (összefoglaló itt) egymás munkájának megismerésére.
 
Szimplán csak el kellett küldeni egyik kedvenc képünket a forduló házigazdájának - jelenleg nekem - és az összegyűlt fotókból készül egy összefoglalás. Így jobban megismerjük egymást, a képeinket, a receptúráinkat.
 
Az általam rendezett 2. fordulóra 12 blogger küldött szebbnél szebb képet, amelyeket már is bemutatok.
 
Éssss..... doppergéssss...... egy vállalkozókedvű bloggerina, Melinda - a Habverő és fakanál blog alkotója, már vállalkozott is a 3. forduló megrendezésére, amit itt újból köszönök! Kutassátok át újra a fotóalbumotokat, lesznek ott még kedvenc képek! <3
 
Egy húsvéti ételsorba könnyen beilleszthető finomság, amely a gyomor mellett a lélekre is hat - hiszen a recept bemutatásánál a bibliai elmékedés itt sem marad el Anitól.
 
 
Marisz is a húsvéti ünnep jegyében választott egy gyönyörűséges tortát, amelynek bárki bátran nekiláthat. Az már csak hab a tortán, hogy az alkotás répából készült dióval, barna cukorral, fahéjjal...hmmm..
 
A csodálatos kézügyességgel megáldott Millye egy Frilly cake elnevezésű fodros, cukorcsipkés, karamellrózsás tortacsodát küldött nekünk kedvencként. Miközben próbálom becsukni a számat az álmélkodástól - egyetértek Millye poszt-címével: "....Kell ennél több?"
 
 
Folytatódik a csodás torták sora nyuszis fronton, Éva lúdláb tortája bomabiztos választás az ünnepekre. Csokoládé, meggy és csokoládé.... a tökéletes csábítás titka.
 
 
Ha nem akarjuk túlterhelni a locsolók gyomrát, viszont teljesen el akarjuk csábítani őket - ez a torta tökéletes választás lesz. :-) Büszkén olvastam Janka bemutató levelében, hogy a recept megalkotását jómagam is ihlettem az egykoron bemutatott csokoládés pilletortámmal.
 
 
Melinda a következő forduló háziasszonya egy különleges, könnyed rétes képével jött játszani, amely bármilyen alkalommal, bármilyen asztalon megállja a helyét. Egy gyors és könnyen variálható recept túróval, gyömölccsel és egy csábító fotóval.
 
 
Luca, aki csodálatos kézügyességével a varrás terén gyakran elkápráztat a blogján, időnként recepteket is posztol, nem is akármilyeneket. Ki nem szeretné a kürtös kalácsot, amelynek házi készítése régi vágyam. Most egy szépséges fotón merengek rajta...
 
 
Aki eddig még nem szövögetett gasztro-terveket Húsvétra, az most garantáltan megteszi Katalin fantasztikus fotóját elemezve: főtt tojásból tyúkok, egerek, csibék, aszpik tojás, paradicsom katica és gomba... - aki itt nem lel ihletre, az nem is akart találni... Mestermunka!
 
 
Egy csodás fotó, egy csodás recept, egy csodás történet. Konyhovirtuóz interaktívan segítette ezzel a recepttel egy sütni készülő barátját, aki félt nekiállni a készítésének: fázisfotók készültek a készítés foylamatáról, ezek elektronikusan elkerültek a baráthoz, aki ez alapján megalkotta ennek a csodának a testvérét..... <3
 
Hajni három képet is küldött, hogy válasszak közülük és én rögtön beleszerettem ennek az uzsonnasüteménynek a fotójába. Nagyon kívánatosak ezek a kiflik a gyönyörűen megkomponált felvételen.
 
 
Nem tudom, hogy létezik-e ember a földön, aki ne szeretné az islert, pláne, ha egy ilyen gyönyörű fotón reklámozzák. Az már csak tetőzi a dolgot, hogy mákimádó vagyok és a fehércsokit sem vetem meg...Ria, ez több mint csodás lett!
 
 
 12. Lencsés töltött káposzta lilakáposztából - Makacska, azaz Kati konyhájából:
Kati receptjei és képei közül nem is tudnék választani, hogy menyikért rajongok jobban. Most is egy csodás gasztro-csavarral készített töltött káposztát: lila káposztában töltve, hús helyett lencsével, de a biztonság kedvéért némi szalonnával - az íze kedvéért. :-) Gyönyörű kompozíció!


13. Mákosgubás sajttortácska szilva öntettel - a saját konyhámból:
Egyik büszkeségem ez a recept, amely életem első sajttortája volt és mégis remekül szerepelt egy nívós receptversenyen, amivel kiérdemelte a "Budapest sajttortája" megtisztelő címet.


Köszönöm Aninak a lehetőséget és mindenkinek, hogy velem játszott! :-)


 
 
 
 

16 megjegyzés:

 1. Most értem ide, így lemaradtam a játékról... Remek összefoglalót írtál, csábító fotókkal! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kár, hogy lemaradtál, de lesz még forduló.

   Törlés
 2. Nagyon vonzó szemnek és szájnak ez a felhozatal! Köszi a játék lehetőségét és az összefoglalót!

  VálaszTörlés
 3. Nagyszerű felhozatal. Ha most ezek közül kellene választani, akkor talán nem is tudnék. Mindenkinek gratulálok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ötlet a Tied, de én is köszönöm.

   Törlés
 4. Köszönet az összefoglalóért. Már ki is néztem két receptet. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez szuper Melinda, már megérte! 🙂

   Törlés
 5. Na, erről szépen lemaradtam :( mindenestre legalább a képekben tudok gyönyörködni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem baj Haboska, majd legközelebb. 🙂

   Törlés
 6. Nagyon jó összefoglalót írtál ezekről a jobbnál jobb receptekről és képekről ! Jó volt...
  Külön köszönetem a kedves szavakért ! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs mit Ria, imàdtam a fotódat. ❤️

   Törlés
 7. Na, erről nekem is sikerült lemaradnom, de majd legközelebb... A fotók nagyon szépek! :)

  VálaszTörlés
 8. Csodálatos összefoglaló :) köszönöm a lehetőséget és hogy gondoltál rám <3

  VálaszTörlés
 9. Kissé megkésve köszönöm a játék lehetőségét és a remek összefoglalót! Jól "kitettünk magunkért" gasztrobloggerek! :D

  VálaszTörlés
 10. Szépek, ínycsíklandozóak! Köszi a lehetőséget a játékra :)

  VálaszTörlés