Az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb sütemény édesanyám repertoárjából a kakaós kevert mellett. Számtalan vasárnap sütöttünk együtt ilyet a konyhában, én mai napig imádom variálni. Bemutattam már cseresznyével-túróval, ribizlivel piteformában, de bolondítottam már dióval, csokicseppel is a tésztáját.
Most egy kis maradék, darált mák és érett, lédús sárgabarack került a tésztába. Fahéjas cukorral meghintve bártan állíthatom, ez lett az egyik legfinomabb verzió!
Mákimádóknak kötelező! :-D
Hozzávalók:
10dkg zsír
Fél citrom reszelt héj
20dkg liszt
12 dkg darált mák
3 tojás
1 csomag sütőpor
2,5 dl tej
Sárgabarack negyedelve
Két evőkanál fahéjas porcukor
A zsírt az egész tojásokkal, citromhéjjal és a cukorral jó habosra kevertem, körülbelül 5 percen át. Ezután kanalanként hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet, mákot és a tejet. Zsírozott-lisztezett (26x35cm) tepsibe öntöttem, a tetejét megraktam gyümölccsel. 180 fokon ~25 perc alatt készre sütöttem (tűpróba!).
Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam.
8 megjegyzés:
Nagyon jó ízkombináció, fencsi lehetett :-)
Szuper süti! :)
Nagyon guszta tudnám szeretni:)
Köszönöm lányok, tényleg isteni lett! :-)
Hú, ezt ki kell próbálnom. Gondolom a szilvával is ugyan ilyen finom lehet. Hétvégén ez lesz a sütink.
Nahát! Eszembe se jutott. Pedig almával, meggyel már készítettem. Az almás ötletét éppen tőled vettem. Talán meg kapok egy kis barackot. Jó ötlet.
Luca, várom a beszámolót szilvával és én is teszek egy próbát! :-)) Tényleg fenséges volt... :-P
Imádjuk az ilyen "csak mindent összekeverni" süteményeket. Megpróbálom "mentesíteni". :)
Megjegyzés küldése