2019. augusztus 11., vasárnap

Sárgabarackos lepény


A blogom tíz legnézettebb receptjében benne szerepel a "Szilvás lepény", amit Bibimóni Váncza-projektjének keretében sütöttem még 6 éve.
Szerencsére sárgabarack-bőségünk van idén, így a dzsemfőzés mellett a lepényt is újra elkészítetettem sárgabarackkal és dióval.
 
Baracktöltelékkel is szuper lett, köszi Móni újra! :-))
 
Íme, az eredeti recept - sárgabarackkal:
 
"50 deka lisztet deszkán elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral , majd hozzágyúrunk 12 deka zsírt , 1 egész tojást , 5 deka cukrot és annyi tejet , hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk. A tészta nagyobb felét egyenletes vastagon zsírozott tepsibe tesszük , erre 1-1 1/4 kg kimagozott és félbe vágott sárgabarackot rakunk ki egyenletesen vastag rétegben. Fahéjas porcukorral bőven meghintjük, darabolt dióval megszórjuk.
A tészta félretett részét ráhelyezve, tojássárgájával jól megkenve, villával több helyen megszurkáljuk és közepes tűznél szép pirosra sütjük. Négyszegletes hosszú darabokra szeleteljük  és vanilin-szórócukorral bőven hintve szolgáljuk fel. Igen olcsó , gyors sütemény."
 
 

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Akkor abban időben én is sok receptjét elkészítettem ez valahogy elkerülte figyelmemet:)

Katalin írta...

Mennyei lehet :-)

Luca írta...

Tuti nagyon finom, mint minden sárgabarackos. :))

Vanilin írta...

Csodás sütemény!