Sajttortát készítettem hétvégén sajtkrém helyett ricottából, fagyasztott málnával és rebarbara lekvárral. Fantasztikus lett az összhatás, szívből ajánlom kipróbálni.
Sajtkrém, vagy ricotta, egyaránt finom lesz tőle a sajttora, nagyon jó lett ennek a textúrája.A málna édessége és a rebarbara savanykás íze jól kiegészítette egymást ízben, és a színeikben egyaránt. :-)
Hozzávalók:
Alap:
5 dkg zabpehely
5 dkg keksz (vagy csak keksz, nálam most Albert)
2 dkg vaj
Sajtkrém:
25 dkg ricotta
2 db tojás
2 evőkanál cukor
~1 dl tejföl vagy tejszín
Tetejére:
2 kanál rebarbara (vagy más gyümölcs-) lekvár
1 marék fagyos málna egy kis cukorral (vagy más gyümölcs)Az alaphoz a kekszet apróra morzsoltam, hozzáadtam a zabpelyhet, majd az ujjaim végével elmorzsoltam benne a vajat. Az így kapott morzsát egy 16cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kerek formába oszlattam el.
A kicsit kiengedett málnát megszórtam némi cukorral és villával összenyomkodtam.
A ricottát, tejfölt, cukrot, egész tojásokat gyorsan egyneművé kevertem. (Nem szabad sokáig, hogy ne legyen tele levegőbuborékkal). A tálat néhányszor az asztallaphoz ütögettem, hogy távozzanak belőle a buborékok. Ráöntöttem a kekszalapra a krémet. A tetejére kanalaztam a málnapürét és a rebarbara lekvárt. Kicsit kócosan elkevergettem.
A kerek formát belehelyeztem egy nagyobb kerek formába, aminek az aljába egy ujjnyi vizet öntöttem. Ez azért fontos, mert így "fő" a sajttorta készre a sütőben a beállított 150 fokon. ~40 perc alatt készre sütöttem.
Meg kell várni, hogy kihűljön teljesen és akkor kiemelni a formából sütőpapírral együtt.
6 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki de az íze is finom lehet!
Csodás torta, színében és ízében egyaránt!
Mér ilyet nem is hallottam. Főzve sül. Nagyon jól néz ki.
Remek süti! A ricottára mostanában rákaptam, szuper alapanyag. :)
Nagyon guszta torta.... nagyon finom lehetett a málnával és a rebarbara lekvárral. Én is sütöttem már ezzel a módszerrel túrótortát, és nagyon finom volt.
Nagyon guszta, és milyen egyszerűen készül. :)
Megjegyzés küldése