2022. december 4., vasárnap

Karácsonyfa kalács (blogjátékra)


Katalin blogjátékot rendezett a blogszületésnapja alkalmából nemrégen. A téma, Mindennapi kenyerünk volt,  a témába azonban a péksütemények, parti-falatok is belefértek. 

Sajnos betegeskedtem az elmúlt héten, igy nem tudtam valami nagyot alkotni. Advent második hétvégéjére azonban már jól voltam és a lányok örömére egy mogyorókrémes-fahéjas finomságot alkottam házi levelestésztából. A levelestészta receptet még a Blogkostoló játékra próbáltam ki először, amikor én voltam a házigazda.


Sok kép és recept kering a neten a karácsonyfa kalácsról, én most megalkottam a látott képek alapján a saját verziómat, íme:

Hozzávalók:

1 csomag bolti vagy házi levelestészta


Töltelék: Mogyorókrém, vaj, fahéj, porcukor

1 tojássárga a kenéshez


A tésztát két egyenló nagyságú négyzetté nyújtottam.

Kivágtam a képen látható módon. 

Az alsó rész felét megkentem mogyorókrémmel.







 

A másik felét megkentem vajjal, meghintettem fahájas porcukorral.

Kb. 1 cm vastagon csíkokat vágtam be mindkét oldalon (ne érjenek össze). 

Megkentem tojássárgájával, majd a csíkokat összesodortam egyenletesen. A kimaradt tésztából mini kakaós csigákat sodortam. 180 fokon légkeveréses sütőben készre sütöttem. Tálaláskor a sodort részeket eszegettük szépen sorban. 







3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép és igen finom lehetett! Vigyázzál magadra gyógyuljál meg mielőbb! Ezt a fajta süteményt már sok helyen láttam de még eddig nem próbáltam elkészíteni ügyes vagy!

Katalin írta...

Nagyon ötletes, szép süteményt sütöttél, nagyon finom lehet! Nyugodtan küldhetsz még a játékra bármi kenyér, pizza, kifli félét, szeretettel várom....
Sajnálom, hogy beteg voltál, remélem már teljesen jól vagy!

Ani írta...

Nagyon ügyes vagy. Szép, egyenletes lett. Én is készülök már rá, de nekem biztos csálé lesz itt-ott.