2012. január 15., vasárnap

Anna és Peti muffin


4 éves kislányom egyre jobb - néha hajmereszető :-) - ötleteket ad nekem arra vonatkozólag, hogyan is díszítsem műveimet. Most éppen újra övé volt az ötletelő főszerep, hiszen a névnapja alkalmából készültünk készíteni valami finomságot az óvodába. Tudta, hogy névnap lévén most nem tortát sütünk csak valami süteményt, hát kivágta: "Legyen Anna és Petis süti!" Először megijesztett a feladat, de aztán bevillant valami, viszonylag egyszerűen is megoldható ez a feladat!
Sütöttem egy egyszerű, eper lekvárral töltött muffint, tojáshabból nyomtam rá egy kis kört - hogy legyen mire ragasztani a díszt - majd készítettem marcipánból 15-15 db, 2x2 cm-es kockát. Erre szaggattam fehérből kis kör fejeket, majd egy kis csokikrémmel megrajzoltam a hajat és az arcvonásokat. Mindkét lányom felismerte a végeredményt, így megnyugodhattam. :-)

A lekváros muffin receptje:

28 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
6 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás
1,5 dl tej
sűrű lekvár (én anyósom-féle házi eper lekvárt használtam :-))

A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáütjük a tojásokat. A liszttel elkevert sütőport és a tejet részletekben hozzákeverjük a tésztához. Muffin formák aljába kevés tésztát kanalazunk, a tészta tetejére kávéskanálnyi lekvárt adagolunk, majd a lekvár tetjére újra tészta jön. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tojáshabos díszítésem: gőz fölött egy tojásfehérjét és 6 dkg porcukrot fényes, kemény habbá vertem robotgéppel. Ezzel a habbal díszítettem a sütik tetejét és így ragadt rá a dísz is. Így nézett ki a muffin a marcipán lapocskák nélkül:


3 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szépek, jó ötletei vannak a kislányodnak, és jó, hogy van ki megvalósítsa őket:)

teller-cake írta...

Köszi Kati! :-)

Hajni írta...

Van ám itt nálad sok jó, mi szememnek-számnak inegere!!! :)