2012. január 20., péntek

Tejfölös kekszcsoda

Flóra (http://florakonyha.blogspot.com/) februárban ünnepli első blogszületésnapját, és ennek örömére ő is játékra invitálta a blogolókat. A feladat az volt, hogy válasszunk ki egy receptet a repertoárjából, készítsük el, fényképezzük le és küldjük el a fotót neki. Ő pedig majd sorsolással nyertest választ. :-)
Én a "tejfölös kekszcsoda" nevezetű süteményét próbáltam ki, ami igen egyszerű, sütés nélküli eljárással készül, ráadásul kevés alapanyagból de mégis nagyon finom. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Én annyit változtattam az eredeti recepthez képest, hogy a fehér krémbe belereszeltem egy fél narancs héját és az elkészült sütemény tetejét is meghintettem a reszelékkel. Nagyon finom lett!!


Hozzávalók:

50dkg kocka alakú háztartási keksz
1l tejföl
12dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kakaó

A tejfölt elfelezzük, egyik felébe 5dkg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot keverünk - ez lesz a fehér krém (én ebbe tettem a narancshéjat). A másik fele tejfölbe 7dkg cukor és a kakaó megy - ez lesz a barna színű krém. Egy tepsi alját kibélelünk keksszel, erre kenjük a fehér krém 2/3 részét. újabb keksz réteg jön majd rá a barna krém ugyancsak 2/3 része. Jön az utolsó réteg keksz és rá a maradék krémek összekócolva.
Flóra jól írta, hogy - sajnos - egy éjszakát hűtőben kell állnia, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a keksz, de megéri a várakozást!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szép! :)

teller-cake írta...

Köszi Flóra, és persze a jó receptet is!