2012. február 10., péntek

Gitár torta bakelit lemezzel


Múlt héten megkeresett egy ismerősöm, hogy sütnék-e a keresztfia 15. születésnapjára egy tortát, ami vagy bakelit lemezjátszó, vagy gitár alakú legyen. Tölteléknek gesztenyés krém kellene, és nem kell túl nagy méret, olyan 15 fő lesz jelen a nagy eseményen. Eljátszottam a lemezjátszó gondolatával, de nem szerettem volna túl sok fekete vagy ezüst ételfestékkel készített tortát gyártani, márpedig a lemezjátszót ilyen színekkel kellett volna legyártani. Ezért maradtam a gitár formánál és mellé készítettem egy kis bakelit lemezt, arra írva fel a születésnapos életkorát jelző 15-ös számot. A gitár széle senkit ne tévesszen meg - a látszat ellenére nem estem mégis a fekete festék nagy mennyiségű felhasználásának bűnébe -, a szélére a sötét színt ecset segítségével vittem fel, méghozzá cukrozott, sötét holland kakaópor felhasználásával. Ahogy megszáradt ez a kakaós réteg, szép csillogós lett a felület. A bevonat a szokásos házi fondant, a töltelék pedig vanília pudinggal lazított gesztenyekrém volt.


4 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon klassz,biztos volt nagy öröm:))

csaniko56 írta...

Itt a Mama üzen! Vérge sikerült eljutnom a levelezési rovathoz. Örülök, hogy ilyen ügyes kislányom van, s az a legnagyobb szerencséje hogy nem tőlem örököte a sütnitudást.
Puszi Vercsinek és Petunak is !

teller-cake írta...

Köszi Móni és Anyu!
Anyukám ne szerénykedj, a csoki-imádatomat tőled örököltem és ez egyenesen a cukrászkodáshoz vezetett! Ugye, hogy így volt/van? :-)))

trollanyu írta...

A torta szuper:) Anyukád meg nagyon aranyos:)