2012. április 10., kedd

Női topánkás&Audi torta - egy nőcis&egy pasis


Hétvégén abban a szerencsében volt részem, hogy két számomra különleges születésnapi tortát készíthettem, egyet a női, egyet a férfi nem képviselőjének részére. A bemutatásban is hölgyeké az elsőbbség :-):

A női topánkás torta dekorálása rám volt bízva, csak a belsejében egyeztünk meg, hogy az eszterházy legyen. Tudom, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt azzal, hogy egy magassarkú lábbelit formázzak a tortára, de nekem nagyon tetszenek az ilyen jellegű torták és most végre esélyem nyílt elkészíteni nekem is egyet. A bevonat és a figura házi fondantból készült és az életkort jelző számot - 33 - is azzal formáztam meg a talprészre.

Az Audi torta kinézetével kapcsolatban konkrét kérés volt a négyzet forma, az ezüst színű Audi jel középre és az, hogy az egész torta is ezüst legyen. De ezek mellé még kaptam egy kis szabad kezet is, hogy ha valami még eszembe jut, ne fogjam vissza magam. Az Audi jel alá mindenképpen tenni szerettem volna még valamit - hogy az ezüst jel kiemelkedjen a szintén ezüst környezetből - ezért feketéből formáztam alá egy, az Audikra jellemző formájú hűtőrácsot (remélem így hívják... :-)). Ezenkívül drótra tűztem négy kis kereket szintén ezüst dísztárcsával, hogy egy kicsit vidámabbá tegyék a tortát. A belseje csokoládékrémmel volt megtöltve, a bevonat és a díszítés itt is házi fondant volt. Ezüst ételfesték spray-t még akkor szereztem be a Desszertmesteről amikor a Webcukrász versenyre készítettem a diótörő tortámat.

Ízlések és pofonok, de nekem nagyon tetszik mindkét torta, és így voltak ezzel a megrendelők és az ünnepeltek is! :-)))  Ezek most a kedvenceim, ezért is mutattam be őket együtt.


11 megjegyzés:

Netti írta...

Még egyszer köszönöm a tortát. Mindenkinek nagyon tetszett és ízlett is.

Netti

Judóca írta...

Nagyon jól néznek ki!!! A cipő is az "audi" is a színei is.....hihi szóval az egész egyben!!

Zsuzska írta...

Nagggyon szépek!!!

Éva írta...

Hát ez szuper ahogy elkészítetted! Nagyon ügyes vagy!

teller-cake írta...

Örülök Netti és köszönöm & üdv az olvasóim között! :-)))

teller-cake írta...

Köszönöm a kedves hozzászólásokat! :-)))

trollanyu írta...

Mindkettő profi torta:) Talán érthető, hogy nekem a csajos tetszik jobban:) Pedig nem vagyok egy rózsaszínes típus. Szuper ügyes vagy:)

Jámborné Budai Mónika írta...

ÓÓÓó---nagyon-nanyon jók...!!

tejszínhab írta...

De jópofák!!! :)

teller-cake írta...

Köszi Trollanyu, Móni és Tejszínhab! :-)

Petra írta...

Szuper szépek! Nagyon ügyes vagy. Én a marcipántól mindig féltem, úgyhogy előtted le a kalappal. A díjakhoz gratula. :)