2012. június 4., hétfő

Micimackós és Malackás zsúrtorta & nyalókasütemény


A rossz időjárás miatt kicsit elhalasztva rendezték meg az óvodai gyermeknapot Veronikáméknak. Kérés volt a szülők felé, hogy tombolanyeremény gyanánt apró ajándékokat vigyenek be a gyerekeknek. Mivel tudták, hogy szeretek tortázni, megemlítették, hogy lehetne kis tortát is bevinni fődíjnak. Így született meg ez a két kis tenyérnyi torta csokikrémmel, csokibevonattal és fondant figurákkal. Próbáltam uniszex mesefigurákat választani, aminek kislány, kisfiú egyaránt örül, így született meg nálam Micimackó és Malacka. :-)

Sok blogon láttam már nyalókasüteményt és most a gyermeknap gyanánt én is beálltam a készítők sorába - és a tombola-torták mellett ezeket vittem a büféasztalra. :-)
 Volt itthon egy kis piskóta és krémmaradékom, így abból, valamint kakaóból és lekvárból finom puncsot gyúrtam. A puncsból golyókat formáztam, amiket hurkapálca-darabkákra szúrtam egy hungarocell lapon. Hűtőben dermesztettem kicsit a golyókat, majd fehér csokoládét olvasztottam, egyenként kimártottam a fejeket és színes cukordarával megszórtam. Miután rádermedt a csoki, egy szalvétával beburkolt hungarocell lapba szúrtam őket, amit egy fakeretben helyeztem el. (Valami kerti dísz volt egyszer ebben a keretben)
Bevallom, először nagyobb gondot akartam fordítani a dekorálásra, de ez sajnos időhiány miatt most elmaradt. De majd legközelebb...!! :-))


12 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Aranyosak a torták és a nyalókák is tetszenek.
Tuti,hogy sikere volt az óvodában:))

Luca írta...

Nem gondolnám hogy az oviban hiányolták a szebb dekorálást.... Szuperek a torták.

heti menük írta...

De kár, hogy nem egy oviba járnak a gyerekeink! Szívesen elfogyasztottuk volna ezeket a szuper kis tortákat...:)...Ja! Szerintem pont elég a nyalókák dekorációja! Gondolom úgyis ez volt az első, amit eltüntettek a büféből a kis vásárlók, dekoráció ide vagy oda...

teller-cake írta...

Mónika: köszi! :-)
Luca: igazad van, a gyerekek tetszését így is elnyerte!
Heti Menü: köszi neked is, azt nem állítom biztosan, hogy ez fogyott el legelsőként, de az tuti, hogy az elsők között, mert egyik pillanatban még ott volt a kis fakeret, aztán már pakolták el! :-)))

Erzsébet " Lizi írta...

Még,hogy nem dekoráltad?Akkor ez a hungarocell fakeret megoldás micsoda!?Annyira ötletes lett.A gyerkőcöknek biztosan nagy örömet okoztál.

teller-cake írta...

Köszi Lizi! :-)

Judóca írta...

Szerintem nagyon jól néznek ki, nem is kellett nagyobb dekorálás a nyalókákra:)))
A tombola tortával és is jártam:))) Ha már egyszer tortázom - mondták - készítsek már valamit a tombolára:)))))

teller-cake írta...

Köszi, te bemutatod a tombola-tortádat? :-)

HajniZoli írta...

Csodálatos torták! Van mit tanuljak még:)

teller-cake írta...

Köszi!! :-)

Édes történetek írta...

Csudaklassz :)!!!

teller-cake írta...

Köszi Szilvi!!