2012. augusztus 13., hétfő

Smarties torta - első verzió


Veronikámnak szerettem volna kedveskedni ezzel a tortával, hiszen a lelkemre kötötte, hogy feltétlenül süssek neki a héten egy csokitortát. Aztán megláttam a boltban a polcon a Smarties cukrot - amelyet mindkét lány imád - és elhatároztam, hogy valahogy összekombinálom a csokitortával.

Sütöttem két kakaós piskótalapot és egy kis kakaó nélküli piskótát három, tenyérnyi részen elkentem egy sütőpapíron. Megszíneztem kanállal sárgára, pirosra és zöldre és így sütöttem meg őket. Kiszaggattam őket kicsi kör alakra, ezeket szántam a torta csokikrém részébe, hogy a Smarties cukrokat szimbolizálják. 

Csokikrémbe most nem újítottam, a már jól bevált tejszínes-étcsokoládés töltelékemet készítettem el, amit többek között a Cseresznyés csokoládétorta chilivel művemnél is alkalmaztam.
A zselatintól gyorsan dermedő krémbe nyomkodtam bele a kis kerek piskótákat lehetőleg állítva, hogy majd látszódjanak a vágási felületeknél. 


A Smarties cukrokat csak a torta külsején használtam díszítésre, egyrészt, hogy le lehessen legelgetni őket, másrészt meg a puha krémben szerintem senkinek nem esik jól beleharapni egy roppanós cukorborítású drazséba.
Úgy érzem, hogy ez még nem a végső verziója a tortának, mert bár isteni finom volt és nagyon hamar eltűnt a tányérról, nem voltam megelégedve a színes korongok láthatóságával a tortaszeletek vágási felületén. Még töröm a fejem a megoldáson és talán már ki is ötöltem valamit. Ezért is biggyesztettem a cím mellé, hogy első verzió, mert az bizonyos hogy nemsokára jönni fog a második, amivel remélhetőleg maradéktalanul elégedett leszek. :)


11 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon ötletes ez a színes piskóta korongos megoldás!Biztos örültek neki a lányok!
Ügyes vagy!

Linyah írta...

Nagyon jó ötlet! :)

Györgyi írta...

Ez megint egy tök jóóó ötlet!!! Én elégedett lennék vele, ha az én fejemből pattant volna ki:)Izgalommal várom a következőt:)

heti menük írta...

Engedelmeddel átnevezem a tortát "Minden gyermek álma" tortára (csokitorta, finom smarties cukorkákkal, kell ennél több...?) és hétvégén megsütöm a gyerkőcöknek (hátha álomgyerekekké válnak tőle:)...)

Névtelen írta...

Baromi jól néz ki!:))

Hankka írta...

Nekem már ez a verzió is nagyon tetszik, ügyes vagy! :)

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon nagyon jóóó:))

Unknown írta...

Hát ennek én is nagyon örülnék, nagyon jól néz ki!!!

Erika írta...

Igen, ez minden gyerek kedvencem, a mi családunkban is nagyon népszerű lenne!:)

Erzsébet " Lizi írta...

Megint nagyon jót és különlegeset alkottál.!

teller-cake írta...

Köszi mindenkinek a kedves szavakat, örülök, hogy így is tetszett Nektek! Azért én még kipróbálom a másik verziómat is amit kiagyaltam... :)))