2013. június 21., péntek

Ananászlekvár némi "varázslattal" Hanitól (Blogkóstoló 9./2.)


Mindig is szerettem volna varázsolni (;-D), talán ezért is fogott meg annyira Hani - az Ízemlékek blog írónőjének - tavaly nyári bejegyzése az ananászlekvárról, ami többek között cukkiniből készül

 
Ezt a finomságot szerettem volna megmutatni nektek ma, amelyet a - Rubin Gaby vezényelte -  9. Blogkóstoló játékra posztolok a már bemutatott "cseresznyés-túrós pite kókuszvirágcukorral" mellé.
 


Aki szeretne keveset bíbelődni egy egyszerű lekvárfőzéssel és különleges ízekre vágyik, az feltétlenül próbálja ki. Nemsokára beindul a cukkini-dömping és nyugodtan lehet előre készülni a karácsonyi gasztroajándékokkal...;-) 




Nálam készültek már ezzel a lekvárral finomságos islerek - fehércsokibevonattal és huszárcsók aprósütemény is. Mennyei volt mind! :-P




12 megjegyzés:

  1. Isler - gyermekkorom imádott süteménye!!! Vajon most is lehet kapni finomat? gondolom olyan, mint a gyermekkori - egyéb okok miatt - nem lesz sohamár ...
    Szóval my vote: isler!

    VálaszTörlés
  2. ezek a fotók (főleg a legutolsó) csodálatosan szépek!!!

    VálaszTörlés
  3. Na ezt is ki kell próbálnom, sokat hallottam róla:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muskátlim: tudtam, emlékeztem rá, hogy ez a favoritod! ;-)
      Katalin: köszönöm szépen!!! :)))
      Kati: nyugodtan szánd rá magad, nem fogod megbánni. :)

      Törlés
  4. Kompótot szoktam tökből(cukkiniből) készíteni, hamis ananász kompót a neve, de lekvárt még nem próbáltam. Nagyon tetszik, teszek majd egy próbát én is:-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon varázslatosan hangzik:) Hallottam már olyanról is, hogy sárgabarck lekvárhoz kevertek cukkinit, finom lehet ez is nagyon. Szép hétvégét nektek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Luca: köszi! :)
      HajniZoli: jó ötlet a kompót, én meg azt próbálom ki! ;-)
      Trollanyu: a sárgabarackos verziót még nem hallottam, na majd ha lesz elég barackunk...Szép hétvégét Nektek is! :)

      Törlés
  6. Még sohasem készítettem ananászból semmit na jóóó gyümi tortába tettem már bele de amúgy másmmilyen sütibe vagy lekvárnak pláne. Annó megijesztettek hogy állítólag sütés/főzés közben keserű lesz ezért van a "parám" :D A Te ananászlekvárod nagyon csábító :)

    VálaszTörlés
  7. Ez nekem is izgatja a fantáziámat :)

    VálaszTörlés
  8. Tavaly készítettem én is, nagy sikere volt! :) Nagyon jó az utolsó fotó (is)! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Millye: én gyakran használom gyümölcssalátához vagy tejszínes-pulykaraguhoz, isteni mindenhogyan! :)
      Janka: ez Neked való, nagyon!!
      Hankka: köszi!! Akkor Te tudod már, miről beszélek...:)

      Törlés