2013. június 12., szerda

Válaszok a konyhámból Ditti blogszülinapi játékára

 

Kedves blogtársnőm, Ditti nemrég ünnepelte az 1. blogszületésnapját. A nagy alkalom tiszteletére játékot hirdetett amelynek keretében 3 kérdésre kell megadnunk a választ:

 1. Mi az az 5 különleges konyhai segédeszköz, ami nélkül ma már nem tudod elképzelni a konyhádat? 
 2. Volt-e olyan konyhai kütyü, amit teljesen feleslegesen vettetek meg, mert abszolút nem használjátok?
 3.  Mi az a 3 konyhai munka, amit nagyon, de nagyon nem szerettek csinálni?

 Íme az én válaszaim:

1. Nehéz volt a választás, de végül sikerült összeszednem az 5, legfontosabb konyhai eszközömet:
 • 1. Bosh MUM konyhai robotgép: régi vágyam volt egy ilyen keverőgép és az idei névnapomra végül megkaptam - az egész család közreműködésével. (Utólag is nagy köszönet érte mindenkinek!!) 3,5 literes nemesacél keverőtál, 7 sebességfokozat, 900Wattos teljesítmény, nagyszerűen megfelel nekem, egyszerűen imádom!:)))
 • 2. Sütő: mihez is kezdenék egy jó sütő nélkül, nem igaz? Így mindenképpen dobogós nálam ez az eszköz is! :)
 • 3. Kenőkés: mondhatnám, hogy a harmadik kezem, azt hiszem ezt sem kell
   megmagyaráznom...:)
 • 4.Forgó tortatál: a férjem lepett meg vele Karácsonyra, nagyon megkönnyíti a torta töltést és díszítést, valamint nagyszerűen lehet rajta tálalni is. (Szegény torták jó, hogy nem szédülősek, a lányok időnként megforgatják őket rendesen...:-DD)
 • 5.Elektromos tejhabosító: szintén Karácsonyi szerzemény, de a sógoromtól. Teljesen új dimenziókba emelkedett vele a reggeli tejeskávénk elfogyasztásának ceremóniája...:)
2. A kuktám....teljesen odavoltam, hogy kell nekem egy, de még sohasem használtam...Ezen változtatni kéne!

3.  Nem szeretek húst bontani, szeletelni, ezt mindig a férjemre bízom, szívesen kihagynám a hagymapucolást is valamint utálom a nokedli szaggatás eszközeit elmosogatni, de magát a nokedlit imádom. :)

Hát ennyi dióhéjban kedves Ditti, kíváncsian várom a többiek válaszát! :)


15 megjegyzés:

 1. Tényleg nekem is van egy hasonlóan szomorú sorsú kuktám, csak csücsül a szekrényben és várja, hogy végre használjam :)

  VálaszTörlés
 2. Hagyományos kuktáról beszélünk vagy Schnelltopf-ról? Mert én meg imádom a Schnelltopfot. Szinte mindent abban csinálok. Fantasztikusan gyors és energia takarékos. Csak ajánlani tudom a használatát.

  VálaszTörlés
 3. Bőszen bólogattam :) Forgó tortatál, robotgép, kenőkés egy tortás harmadik, negyedik, ötödik kezei :) A hagymapucolást én is utálom, de apukám módszere, a búvárszemüvegben pucolás remekül beválik ;) Próbáld ki, szerintem nagyon muris és nem csíp.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép az a gép!!!! A nokedlivel kapcsolatban ugyanaz az álláspontom, csak mosogatni ne kellene utána ...

  VálaszTörlés
 5. Egy ilyen konyhai robotgép az én nagy álmom is :) A kuktámat sem használtam még soha, és a nokedliszaggató mosogatását inkább nem is említem. Viszont a hús bontása helyett nálam a panírozás kerülne a nem szeretem listára.

  VálaszTörlés
 6. A forgó tortatál megfogott lehet hogy majd születésnap vagy névnapra megemlítem a családomnak.:) Valamikor régen volt nekem is kuktám még nászajándékba kaptuk de nem szerettem mert főzés közben nem láttam az edénybe így elcseréltem egy családtaggal egy mérlegre.

  VálaszTörlés
 7. A forgó tortatál engem is megfogott...:D És megvolt a listám az utált dolgokról, de most, hogy említettétek többen a nokedli utáni mosogatást....:D Köszönöm, hogy jöttél játszani! :)

  VálaszTörlés
 8. Nagymamámnak egyszer felrobbant a kuktája, én félek tőle, így nincs is kuktám, pedig Anyukám rengeteget használja, nagyon szereti. Tervezem egy ideje, hogy megbarátkozom vele, de ahogy olvaslak Benneteket még kevésbé vagyok lelkes... :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Süni: örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül! ;-)

   Luca: hagyományos....de mellettem szóljon, hogy van Pataki tálam amit imádok és rengeteget használok!

   Tejszínhab: :-DDD Búvárszemüveges hagymapucolás, úgy éljek kipróbálom! :-DDD

   MuskátliBüfé: ugye, hogy ugye? ;-) Köszi a bókot a gépem nevében! :)

   Lezsik: majdnem mindenben egyezünk, de én szeretek panírozni! :)

   Éva: örülök, hogy jó ajándékötletet adhattam Neked-Magadnak! Mond csak meg a családnak. :) Amúgy nekem is az a bajom a kuktával, hogy nem látok bele!!

   Ditti: örülök, hogy Neked is tetszik a tál és, hogy kibővíthettem a nemszeretem dolgaidat! ;-DD Köszi a játékot!

   Zsuzska: Nem tudom, hogy valaha megbarátkozunk- e, mármint a kukta és én....Szerintem már maradok a jól bevált, feljebb említett Pataki tálamnál...:)

   Törlés
 9. Én karácsonyra kaptam kuktát és nagyon szeretem mert időt s energiát spórolok vele :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak ki kellene már egyszer próbálnom...;-)

   Törlés
 10. Jó kis gépeid vannak, nagyon tetszik a tortásod. A tejhabosítót is megnézném:-)
  A kuktát én majdnem napi rendszerességgel használom, a sima főtt krumplit is abban főzöm, csupa 10 perc kell neki max.:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na most már tényleg rászánom magam a kuktá-lkodásra...;-DDD De tényleg!

   Törlés
 11. a húst én bontom, de vagy 20-szor bocsánatot kérek az állattól, és biztosítom afelől, hogy nagyon fincsi étel lesz belőle :)

  VálaszTörlés