2013. június 10., hétfő

Gyöngyvirágos csokitorta nagyapámnak, és lekváros-túrós bukta nagyapámtól...


A mai napon ünnepli apai nagyapám a 84. születésnapját, Isten éltesse őt még nagyon sokáig!

Sajnos nem tudtam vele találkozni a hétvégén, viszont a férjem igen, így vele küldtem egy csokitortát és egy üveg finom, saját barackpálinkát a jeles alkalomra. 

Hadd büszkélkedjek egy kicsit, micsoda ügyes papám van nekem!:

Két éve lassan, hogy a mamám itt hagyott minket, aki nagyszerű háziasszony volt, szinte naponta sütött-főzött valamit. Én meg persze egész gyermekkoromban - és még azután is ha tehettem - lelkesen segítettem neki, lestem a fortélyokat. De a papa is be volt fogva a konyhában, tésztát dagasztott, mákot, diót darált, segített a befőzésben amit tudott. Nagymamám isteni buktákat sütött....és képzeljétek, most már a papám is! Kijelentette, hogy ő olyan sokszor segített a buktánál, hogy már egyedül is el tudja készíteni! És így is lett.....Fantasztikus buktát süt, úgy hogy nem is mér semmit - mert minek az? :-D - szemre összedobálja a tésztát, bedagasztja, keleszti, tölti, süti és kész is a világ legfinomabb buktája! Íme a bizonyíték :) :
20 megjegyzés:

 1. Nagyon szép tortát készítettél Nagyapádnak Isten éltessen még nagyon sokáig.Kívánok neki még jó egészséget hogy sok ilyen finom buktát tudjon még sütni. A tortád nagyon tetszik de a bukta is nyárcsurgatóan guszta!

  VálaszTörlés
 2. Sok-sok szép szülinapot még a papádnak! :) Igazán szívmelengető történet, jó volt részese lenni egy picit. :)

  VálaszTörlés
 3. Egészen elérzékenyültem, miközben olvastam! Jóisten éltesse még nagyon sokáig Papádat! És fantasztikusan puhának tűnik a bukta :-)

  VálaszTörlés
 4. Nem semmi, hát gratulálok a nagypapádhoz! Ennyi idősen ilyen fitt, kívánom, hogy még nagyon sokáig legyen így! A tortád is nagyon szép lett!

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű a csokitorta, és szenzációs a bukta! Isten éltesse még sokáig szorgos nagypapádat :)

  VálaszTörlés
 6. Sok boldog - buktákban gazdag - születésnapot kívánok Neki! ...és Nektek! :-)

  VálaszTörlés
 7. Innentől kezdve nincs min csodálkozni - alma, fája! Sok-sok buktás szülinapot kívánok!

  VálaszTörlés
 8. Nagyon szép tortával köszöntötted a nagyapádat. Idsten éltesse sokáig! Hogy még sokszor süthessen nektek(is)ilyen finom buktát!

  VálaszTörlés
 9. Boldog születésnapot Nagyapádnak! Kívánom, hogy még sokszor süssön neked ilyen guszta buktát! És persue a tortád most is gyönyörű, mint mindig.

  VálaszTörlés
 10. Isten éltesse nagyapádat, isteni buktát sütött:)
  Persze a te tortád se semmi:)

  VálaszTörlés
 11. Volt kitől örökölnöd a sütést....
  Szuper lett a torta, Isten éltesse a papádat! Az én apósom is istenien sütött, miután meghalt az anyósom....

  VálaszTörlés
 12. A drága nagypapák... Isten éltesse még sokáig, hogy sok finom buktát süthessen nektek! Te meg még sok szépséges tortát süthess neki!

  VálaszTörlés
 13. Isten éltesse nagypapádat, 84 év gyönyörű kor, legyen még köztetek jó sokáig:) A torta fantasztikus, a papa buktája a legjobb, abban biztos vagyok.

  VálaszTörlés
 14. Nagypapám kedvence volt a bukta, egészen könnybe lábadt a szemem, ahogy olvastam... Nagyon boldog szülinapot kívánok a Nagypapádnak!!!

  VálaszTörlés
 15. Isten éltesse sokáig a nagyapádat! :) A tortád mennyei lett a nagypapád előtt meg emelem kalapomat mert ilyen guszta buktát csinálni férfi létére az nagy dicsőség! :)

  VálaszTörlés
 16. Isten éltesse sokáig Nagypapádat! Erőt, egészséget Neki! :)
  Ügyesen tevékenykedik a konyhában, finom buktákat készített. :) Te pedig szép tortát! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Mindenkinek! El fogom mesélni neki, hogy mennyire sokaknak tetszik az ő sütögetése és hogy milyen sok jókívánságot kapott Tőletek! :)

   Törlés
 17. Isten éltesse nagyapádat erőben, egészségben, nagyon boldog születésnapot kívánok utólag is! :) Nőket megszégyenítő módon nagyon-nagyon guszta buktákat tud sütni nagyapád, megemelem én is a kalapom előtte! :)

  VálaszTörlés
 18. Húúú ez nem semmi!!! Tényleg nagyon guszta bukták és hogy a Nagyapád készítette és hogy 84 évesen ........hát le a kalappal!!!!!
  Nagyon Boldog Születésnapot Neki!!!:))))

  VálaszTörlés