2014. július 5., szombat

Laptop torta citromosan, konfetti esőben :-)

 

Minta-torta
Nagyon különleges tortakérést kaptam nemrég, ami igen csak sok fejtörést okozott. Egy laptop tortát kellett megalkotnom - nyitva! - egy iránymutató - de nem kötelező jellegű - fotó alapján. A legnagyobb problémám az volt a képpel, hogy én úgy látom - szóljatok ha Ti nem! - a képen a felnyitható lap nem ehető dolog, hanem valami műanyag lap, esetleg egy játék laptop (?) képernyője. Nagyon tökéletesnek tűnik és műanyagosan csillog a széle is. Hogyan építették be és mi a torta rész benne az már rejtély...

Az biztos, hogy a billentyűs rész burkolva van, de hogy töltött piskóta-e a belseje, nem tudom... A torta legalja viszont biztosan ehető. :-D

Ekkor jött az én verzióm.... Egy főtt, citromos krémmel töltött alap, rá egy kisebb töltött rész - a laptop billentyű része. Az alsó részt afféle asztalnak szántam, a képeken nem látszik túl jól, de egy fiók van az elején. A képernyő részt így oldottam meg: méretre vágtam egy vastagabb kartonlapot. Az egyik felét megkentem kicsit vajjal és beborítottam szürkére színezett házi fondánnal. Hagytam megszáradni. Megfordítottam, a másik felét szintén megvajaztam, rátettem a kapott fényképet és körbe burkoltam keretszerűen fondánnal, újból hagytam száradni.

A betöltött torta oldalába szúrtam a készre burkolt kartonlapot ( a nem burkolt alsó részét a kartonnak úgy vágtam be, hogy négy darab, nagy háromszög alakú fogat kapjak) és főtt krémmel körbedíszítettem.

Ezután a díszítés jött: az illesztések elrejtése, apró billentyűk, "gratulálunk" felirat, egy szemüveg és egy toll és sok-sok csajos csillogás. :)
Biztosan meg lehetne csinálni ezerszer jobban, de nekem végül nagyon tetszett a végeredmény - és ami még fontosabb - az ünnepeltnek is! :-))

Gratulálok Petra az új munkádhoz! :-)


13 megjegyzés:

Millye írta...

Aztaaaa :O nagyon ügyesen elkészítetted :)

Gerdi írta...

Nagyon jó!!! Mikor megnyitottam az oldalt, az első képről azt hittem, igazi laptop:-)

tejszínhab írta...

Ügyes (ne mondd meg a mintakép tulajdonosának, de a tied jobb :D)!

teller-cake írta...

Millye: köszönöm!!!
Gerdi: :-DDD
Tejszínhab: köszi Haboska! :-)) Amúgy nem tudom, honnan való a kép.

Györgyi írta...

Nagyon ötletesen megoldottad - mint mindig mindent :)

Kati írta...

Hát ez isteni :) Nem győzlek csodálni, a kreatívitásod, a találékonyságod, a türelmed :)

teller-cake írta...

Janka, Kati, köszönöm! :)

Csigabige írta...

Csodálatos tortát készítettél! Nagyon jól megoldottad a feladatot! :)

Luca írta...

Azta! Nagyon jó lett. Szerintem is műanyag az eredeti tortán a kép. Szuperül kitaláltad.

Farci írta...

Gratulálok!

marisz57 írta...

Fantasztikusan jó lett!

marisz57 írta...

Szuper lett! És el tudom képzelni, milyen finom!

teller-cake írta...

Köszönöm lányok! :-))