2016. január 2., szombat

Gyrocopter cake :-)


Az új év első bejegyzéseként, engedjétek meg, hogy egy kedvenc tortámat röpítsem be a köztudatba. BUÉK mindenkinek! :-))

Férjem unokanővére nemrég egy különleges kéréssel keresett meg: szülinapi buliban szeretett volna meglepni valakit egy gyrocopter tortával, aminek a vezetése az ünnepelt legújabb szenvedélye. Micsodával??? - ámuldoztam én, mire ő: Biztosan megoldhatatlan.... 


Ez igazán felpiszkálta a fantáziámat, kértem képeket és elkezdtem agyalni, hogyan lehetne tortásítani korunk egyik legelmésebb repülőeszközét - a helikopter és a repülőgép keresztezését.


Megkértem a férjemet, hogy készítsen nekem egy gyrokopter alaprajz formájú tortatartót hozzá egy rúddal, ami tarthatja majd a felső propellert. Aztán erre építettem és burkoltam a tortát.


Már rajta volt a torta, amikor férjem kijelentette, hogy mégis csak kellene rá a hátsó propeller és terelők is, így újra elvonult a garázsba... A már leburkolt torta vázába csavaroztuk alulról a hátsó elemet, amit aztán fondanttal leburkoltam.


Kicsit úgy éreztem magam mintha a Cake Boss tortaműhelyében lennék.... :-)))


Maga a torta főtt krémes gesztenyetorta volt formára faragva.


Biztosan meg lehet csinálni profibban, de nekem most a szívem csücske ez a torta, annyit dolgoztunk vele... Az ünnepelt öröméről nem is beszélve, köszönöm! :-))

9 megjegyzés:

 1. Nagyon jó! Gratulálok hozzá, Zsuzsa! Meg a férjednek is! (Biztos mérnök a férjed) Egyúttal boldog, sikeres 2016-os évet kívánok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-DD Köszi Marisz, egyébként mérnök, de élelmiszermérnök. :-)) BUÉK nektek is!

   Törlés
 2. Nem csodálom, hogy büszke vagy rá. Nagyon jól néz ki. És nagyon jófej a férjed, hogy együtt dolgozik veled....
  BUÉK!

  VálaszTörlés
 3. Csodás alkotás! Gratulálok mindkettőtöknek! :)Egészségben, sikerekben gazdag, békés, boldog új évet Neked és az egész családodnak! :)

  VálaszTörlés
 4. Nagy-nagy gratula Mindkettőtöknek - szuper lett a torta (már megint)!!!! BÚÉK Ági

  VálaszTörlés
 5. BUÉK! Nagyon ügyes vagy, és a férjed is milyen rendes,hogy segített neked.
  Tényleg a Cake Boss műsorban szoktak így torta alapokat készíteni.

  VálaszTörlés
 6. Nagyon ügyesek vagytok! Azt mondják, hogy a jó házasság egyik titka a közös hobbi.:)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon ügyesen megcsináltátok :) tetszik :) BUÉK!

  VálaszTörlés